Απίστευτη προπαγάνδα ενδοτισμού και παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας από Έλληνα καθηγητή και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Απίστευτη προπαγάνδα ενδοτισμού και παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας από Έλληνα καθηγητή και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Απίστευτες αντεθνικές δηλώσεις ντροπής που δυναμιτίζουν τα δίκαια της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, ήρθαν για μια ακόμη φορά από τον δούρειο ίππο του παντουρκισμού, το ΕΛΙΑΜΕΠ, και συγκεκριμένα από ένα μέλος της, τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο και πως η Ελλάδα υπάρχει προθυμία να αναγνωριστούν!

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έδωσε μια συνέντευξη που όζει από ενδοτισμό, στον Τούρκο δημοσιογράφο Ahmet Gencturk για λογαριασμό του κρατικού πρακτορείου της Τουρκίας «Anadolu».

«Η έλλειψη πληροφόρησης, η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς», είπε ο κ. Ηρακλείδης χωρίς ίχνος ντροπής.

Αν δεν διάβαζε κανείς το ελληνικό όνομα του καθηγητή για να το πιστέψει, μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να θεωρηθεί πως προήλθε από κάποιον παρατρεχάμενο του Ερντογάν, από κάποιον Τούρκο που κάνει προπαγάνδα τουρκικού επεκτατισμού! Από πού και ως που το αναφαίρετο εθνικό δικαίωμα της ελληνικότητας του Αιγαίου είναι προϊόν παραπληροφόρησης; Ποια είναι η… σωστή πληροφόρηση; Από πού προκύπτει πως το Αιγαίο είναι και τουρκικό;

Ο κ. Ηρακλείδης όμως δεν μένει απλά εκεί. Το όνειδος επεκτείνεται ακόμα παραπέρα. Ρίχνει… «σήμα» προς την τουρκική πλευρά (κάτι που γνωρίζει άριστα να κάνει το ΕΛΙΑΜΕΠ) πως στην Ελλάδα υπάρχουν «Νενέκοι» έτοιμοι να πουλήσουν την εθνική μας κυριαρχία!

Υπογράμμισε πως στη χώρα μας υπάρχουν «ψύχραιμοι, αντικειμενικοί άνθρωποι στην ελληνική γραφειοκρατία, που γνωρίζουν ότι τα περισσότερα αφηγήματα για την Τουρκία είναι λανθασμένα και οι καλές σχέσεις θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες».

Ενώ μιλώντας σε ένα τουρκικό ΜΜΕ, φτάνει να κατηγορεί ακόμα και τα ελληνικά ΜΜΕ (!) ότι «διαδραματίζουν ρόλο στη δημιουργία της εικόνας της Τουρκίας ως νεοθωμανικής, επεκτατικής δύναμης που θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα», γιατί «παραθέτουν, παραδείγματος χάριν, ομιλίες του προέδρου Ερντογάν, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ εκτός πλαισίου και ως εκ τούτου τροφοδοτούν τον σκεπτικισμό ή τα εχθρικά συναισθήματα προς αυτούς και την Τουρκία γενικότερα».

Χάνει κανείς τα λόγια του μπροστά σε τέτοιο ραγιαδισμό. Κατά τον κ. Ηρακλείδη δηλαδή τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να ζητήσουν και… συγγνώμη επειδή προβάλλουν τα εθνικιστικά παραληρήματα του «Σουλτάνου», του Τσαβούσογλου, του Ακάρ και άλλων τούρκων αξιωματούχων, που προωθούν τον εκτουρκισμό α λα Ερντογάν!

Τι πάει να πει «εκτός πλαισίου» δηλαδή; Το ότι όλοι οι Τούρκοι κυβερνητικοί αμφισβητούν ευθέως την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, και ζητούν αποστρατικοποίηση σε ποιο… πλαίσιο υπάγεται; Οι δεκάδες παραβιάσεις του εναερίου χώρου καθημερινά, οι παρενοχλήσεις ελληνικών και ξένων ερευνητικών, η αμφισβήτηση της ΑΟΖ, το casus belli των 12 μιλίων, ο υβριδικός πόλεμος με τις ορδές μεταναστών που στάλθηκαν στον Έβρο, σε ποιο «πλαίσιο» ανήκουν στο τρικυμισμένο μυαλό του κ. Ηρακλείδη;

Το ότι ο Ερντογάν προωθεί άτυπη προσάρτηση των Βαρωσίων και επιχειρεί να νομιμοποιήσει διεθνώς το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελέστηκε στην εισβολή της Κύπρου, είναι… εντός ή εκτός πλαισίου; Το ότι στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας γίνεται κήρυγμα παντουρκισμού, με «κατήχηση» στην ιδέα μιας τουρκικής ανωτερότητας έναντι άλλων λαών, τι δείχνει αν όχι νεοθωμανισμό;

Ας μας εξηγήσει επιτέλους ποιες από τις εθνικιστικές κορώνες της Τουρκίας είναι εντός και ποιες εκτός πλαισίου, ώστε να φτιαχτεί από τους εργάτες του ενδοτισμού το πιο βολικό παραμυθάκι, που θα πουληθεί στον λαό ως «συμφέρουσα» λύση!

Είναι πραγματικά αδιανόητο να γίνεται τέτοια αισχρή φιλοτουρκική προπαγάνδα από «Έλληνες» καθηγητές, που μάλιστα έχουν τοποθετηθεί σε νευραλγικές και σημαίνουσες θέσεις για να εισηγούνται τη μόνη στρατηγική που γνωρίζουν, τη στρατηγική του ραγιά.