ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Έβρος: Κόκκινος συναγερμός για τους μετανάστες που ξέφυγαν από τα ηλεκτρονικά μάτια

Πολλά είναι τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν αναφορικά με τον καθυστερημένο εντοπισμό 38 Σύρων προσφύγων στον Έβρο.
Έβρος: Κόκκινος συναγερμός για τους μετανάστες που ξέφυγαν από τα ηλεκτρονικά μάτια

Έβρος: Τι και αν η κυβέρνηση αποφάσισε να «σφραγίσει» σταδιακά το σύνολο των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του Έβρου; Τα ερωτήματα για τον εντοπισμό των 38  ξεριζωμένων ανθρώπων παραμένουν αναπάντητα.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει πως με τις «ευλογίες» της Τουρκίας οι ροές μεταναστών αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα στο καλοκαίρι.

Επί 23 ημέρες λοιπόν οι 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά δεν είχαν γίνει αντιληπτοί από το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης της ελληνικής αστυνομίας, παρότι για αυτό έχουν δαπανηθεί είκοσι εκατομμύρια ευρώ!

Έτσι, όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη σήμανε συναγερμό όχι μόνο στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην Αμερικανική Πρεσβεία . Ας μην ξεχνάμε πως το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, λόγω της σημασίας που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Έβρος: Σε εφαρμογή το «σχέδιο Ακρίτας»

Από την μεριά του, ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του τόνισε πως το τελευταίο διάστημα, η προκλητικότητα των γειτόνων στον Έβρο κορυφώνεται.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν προτίθενται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και συμπληρώνει πως είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ως «φραγή σε κάθε ασύμμετρη απειλή».

«Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μια φορά: Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά οι ροές των μεταναστών πως περνούν; Ποιός λέει ψέματα και ποιος αλήθεια;

Μην ξεχνάμε πως τον Μάρτιο του 2020, όταν χιλιάδες μεταναστών προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσα από περάσματα στον Έβρο, η ΕΥΠ είχε πιαστεί στον ύπνο…και κατάλαβαν τι έχει γίνει όταν οι μετανάστες είχαν φτάσει στο τελωνείο Καστανέων.

Ειδήσεις τώρα

Ισραηλινά περιπλανώμενα πυρομαχικά με 200 χλμ βεληνεκές και σε σμήνος;

Ισραήλ: Εγκλωβισμένοι στο Κεμάλ Ρέις οι Τούρκοι – Δεν θα πατήσουν σε ισραηλινό έδαφος στην Χάιφα

CNN TURK: Αδιανόητα ρεπορτάζ για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Κόκκινος συναγερμός για τους μετανάστες που ξέφυγαν από τα ηλεκτρονικά μάτια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.