ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

F-35: Πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο 2025

Ως γνωστόν η Τουρκία έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.
F-35: Πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο 2025

F-35: Πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο 2025 θα αμερικανικά μαχητικά και το πώς εμπλέκεται η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews τα νέα ελληνικά F-35 θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο… 2025, καθώς ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να παίξουν στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον τα τουρκικά F-35.

Ως γνωστόν η Τουρκία έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Όμως, όπως αναφέρει ο Γιώργος Σιαδήμας για τη Realnews, «μετά την ακύρωση του τουρκικού προγράμματος υπάρχουν οκτώ μαχητικά που έχουν περιέλθει στην δικαιοδοσία της αμερικανικης Αεροπορίας».

Μάλιστα, όπως τονίζεται θα μπορούσε τουλάχιστον «έξι εξ αυτών να έρθουν στην Ελλάδα».

«Θα μπορούσαν να αποδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία, ιδιαίτερα στην περίοδο 2026-2031, εάν ζητηθούν εγκαίρως», τονίζεται.

Αξίζει να αναφερθεί πως όπως υπογραμμίζεται, αν ζητηθούν εγκαίρως «υπάρχει η δυνατότητα έλευσης των πρώτων Φ-35 στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα, ακόμα και μέσα στο 2025.

Το ενδεχόμενο αυτό θα συζητηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανικού ομολόγου του Λόιντ Όστιν.

Ρωσία: Η Ελλάδα κυριαρχεί πια στον αέρα έναντι της Τουρκίας – Οι Τούρκοι θέλουν τα 100 F-35

Η Ελλάδα κυριαρχεί πια στον αέρα έναντι της Τουρκίας σημειώνει η διευθύντρια του ρωσικού Ινστιτούτου Μελετών και Πρωτοβουλιών Εξωτερικής Πολιτικής, Βερόνικα Κρασενίννικοβα.

Σύμφωνα με την Βερόνικα Κρασενίννικοβα, στη λίστα με τις αμερικανικές αγορές της Τουρκίας «βρίσκονται περισσότερα από 100 μαχητικά F-35 της Lockheed Martin».

Η Ρωσίδα αναλύτρια υποστηρίζει πως «αυτός ο γιγαντιαίος εναέριος στόλος απαιτείται για να φτάσει και να ξεπεράσει κατά πολύ την Ελλάδα», η οποία αγόρασε μαχητικά Rafale από τη Γαλλία, περιμένει ήδη F-35 από τις ΗΠΑ «και επί του παρόντος κυριαρχεί στον αέρα».

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Προδόθηκαν οι Τούρκοι για τους ελληνικούς Meteor – Δεν το λένε

Ρωσία: Η Ελλάδα κυριαρχεί πια στον αέρα έναντι της Τουρκίας – Οι Τούρκοι θέλουν τα 100 F-35

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο 2025», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.