×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Φρεγάτες: Αντί δύο γαλλικών η Αθήνα αγοράζει τέσσερις γερμανικές;


    Διονύσης Αντωνέλλος

Φρεγάτες: Αντί δύο γαλλικών η Αθήνα αγοράζει τέσσερις γερμανικές;. Φρεγάτες: Αντί την αγορά των δύο γαλλικών FDI (Fregate de...


Φρεγάτες: Αντί την αγορά των δύο γαλλικών FDI (Fregate de Defense et Intervention) ή αλλιώς Belharra η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει τέσσερις γερμανικές MEKO 200 λένε οι Ρώσοι.

Το καλοκαίρι του 2019 έγινε γνωστό ότι η Αθήνα και το Παρίσι διαπραγματεύονται την πιθανή παράδοση δύο φρεγατών κατηγορίας Belharra στο Ελληνικό Ναυτικό.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μέρη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία λόγω μη συμφωνίας στην τιμή.

Τέσσερις γερμανικές φρεγάτες MEKO 200HN, που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1990, υπηρετούν στον ελληνικό στόλο με τις τρεις εξ αυτών να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Έτσι, σύμφωνα με τους Ρώσους, η παραγγελία τεσσάρων ακόμη πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία φαίνεται λογική καθώς αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επενδύσει στην ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά δημοσιεύματα, κυβερνητική πηγή είπε σε δημοσιογράφους ότι λεπτομέρειες για την αγορά των φρεγατών θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα