Φρεγάτες: Έρχονται οι αμερικανικές η Freedom - Μας τις πουλούσαν πριν τις Belharra οι ΗΠΑ

Τις συγκεκριμένες φρεγάτες οι ΗΠΑ πουλούσαν στην Ελλάδα, όταν η Αθήνα έψαχνε τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Φρεγάτες: Έρχονται οι αμερικανικές η Freedom και αναπτύσσονται στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου στόλου των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που ένα αμερικανικό LCS επιχειρεί σε ευρωπαϊκά ύδατα.

Στις 5 Μαΐου, ο έκτος αμερικανικό Στόλος στην Ιταλία απ’ όπου διοικούνται όλες οι αμερικανικες ναυτικες επιχειρήσεις σην Ευρώπη και την Αφρική, επιβεβαίωσε την άφιξη του Sioux City στην περιοχή ευθύνης του.

Να θυμίσουμε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να παροπλίσει το Sioux City και όλες τις άλλες υπάρχουσες παραλλαγές αυτού του τύπου LCS λόγω της αποκάλυψης ενός σοβαρού σχεδιαστικού ελαττώματος, σημειώνει το eurasiantimes.com.

Τις συγκεκριμένες φρεγάτες οι ΗΠΑ πουλούσαν στην Ελλάδα, όταν η Αθήνα έψαχνε τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, μετά την επιλογή των γαλλικων Belharra, οι ΗΠΑ επανήλθαν, προσφέροντας τις αμερικανικές LCS ως ελαφρές φρεγάτες – κορβέτες, αφού η Ελλάδα επιθυμεί την αγορά και 3+1 κορβετών.

Το μεταβλητού βάθους σόναρ CAPTAS-4 που θα εξοπλίζει τις νέες ελληνικές φρεγάτες Belharra θα εξοπλίζει επίσης εκτός από τις ισπανικές και τις βρετανικές και τις νέες αμερικανικές φρεγάτες Constellation, οι οποίες θα είναι οι νέες φρεγάτες των Αμερικανών.

Το σόναρ της Thales επιλέχθηκε ειδικά για να εξοπλίσει τις νέες αμερικανικές φρεγάτες USS Constellation.

Η έκδοση CAPTAS-4, παρέχει την ίδια απόδοση ανίχνευσης, εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας, με 20% χαμηλότερο βάρος και ίχνος σχεδόν 50% μικρότερο, ενώ θεωρείται ότι είναι το καλύτερο σόναρ στην κατηγορία του.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Οι περιπολίες οπλισμένων T-6A Texan II στο Αιγαίο κατά των τουρκικών drone

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα και τα MLRS deep strike με εμβέλεια στα 480 χλμ

Φρεγάτες: Έρχονται οι αμερικανικές η Freedom – Μας τις πουλούσαν πριν τις Belharra οι ΗΠΑ