ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Έτοιμο το υπέρ – ραντάρ Sea Fire των Belharra – Δεν περνάει τίποτα

Το Sea Fire 500 έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους.
Φρεγάτες: Έτοιμο το υπέρ – ραντάρ Sea Fire των Belharra – Δεν περνάει τίποτα

Φρεγάτες: Έτοιμο το υπέρ – ραντάρ τους Sea Fire, με το γαλλικό ραντάρ να μην αφήνει τίποτα εκτός στόχων.

«Το Sea Fire είναι ένα αρθρωτό πολυλειτουργικό ραντάρ τελευταίας γενιάς, με κεραία τεσσάρων πλαισίων AESA (Active Electronically Scanned Array), που εκτελεί ταυτόχρονα επιτήρηση αέρα και επιφανείας μεγάλης εμβέλειας, καθώς και καθοδήγηση πυραύλων, για την προστασία των φρεγατών από όλα τα είδη απειλών σε πολύπλοκα περιβάλλοντα», αναφέρει το navalnews.com.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νέο ραντάρ που θα διαθέτους οι νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, «υποβλήθηκε σε έναν σημαντικό αριθμό δοκιμών στη ξηρά».

Το Sea Fire «αξιολογήθηκε και δοκιμάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στόχων επιφάνειας (ελαφριά σκάφη, σκάφη επιφανείας…), εναέριους στόχους (ελικόπτερα, τζετ, πυραύλους, drones, κ.λπ.) σε διάφορα περιβάλλοντα».

«Το ψηφιακό ραντάρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και επωφελείται από όλη την τεχνογνωσία της Thales για τα Big Data και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», σημειώνεται.

Η παραγωγή Sea Fire ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και το πρώτο σετ των πλοίων FDI παραδόθηκε τον Μάιο του 2021 (τέσσερα πάνελ).

Να σημειωθεί ότι το SEA FIRE 500 των γαλλικών FDI HN θα μπορεί να καθοδηγεί 16 βλήματα ταυτόχρονα, προσφέροντας εξαιρετική άμυνα περιοχής.

Το Sea Fire 500 έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους π.χ. F-16, ενώ η εμβέλειά του σε στόχους επιφανείας φτάνει τα 80+ χλμ.

Δηλαδή το Sea Fire 500 θα μπορεί να δίνει πλήρη εικόνα σε μία ελληνικη FDI-HN που βρίσκεται στη Νάξο από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>