ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες FDI Belhara: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατασκευή τους

Οι φρεγάτες FDI Belhara, που θα πάρει η Ελλάδα από την Γαλλία, είναι ότι πιο σύγχρονο σε πολεμικό πλοίο, καθώς διαθέτει τελευταία τεχνολογία και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.
Τις φρεγάτες FDI Belhara, απέκτησε η ελληνική κυβέρνηση από την Γαλλία, όπως έγινε χθες επίσημα γνωστό.

Τις φρεγάτες FDI Belhara, απέκτησε η ελληνική κυβέρνηση από την Γαλλία, όπως έγινε χθες επίσημα γνωστό.

Φρεγάτες FDI Belhara: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμφώνησαν χθες με την Γαλλία και τον Εμάνουελ Μακρόν, για την αγορά 3+1 φρεγατών τύπου Belharra.

Eσείς μπορείτε να δείτε τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, στο σχετικό κείμενο του Sportime.

Επιστρέφοντας ξανά μόνο στο θέμα με τα πολεμικά πλοία, οι δύο πρώτες φρεγάτες θα έρθουν το 2025. Ενώ το 2026 η χώρα μας θα παραλάβει άλλη μία Belhara και 2 Gowind.

Οι συγκεκριμένες φρεγάτες αποτελούν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, επειδή διαθέτουν τεχνολογία τελευταίας γενιάς και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Η ναυπήγηση της φρεγάτας FDI μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθώς ξεκίνησε η κατασκευή της, το 2019, στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν.

Η συγκεκριμένη μπορεί να ελέγχει συνέχεια, τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο. Επειδή διαθέτει ραντάρ SeaFire. Ενώ είναι εξοπλισμένη με αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων.

Στο εξοπλισμό της περιλαμβάνεται σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R. Η κατασκευάστρια της εταιρεία, έχει κάνει γνωστό, πως κατά την διάρκεια ζωής της η φρεγάτα, μπορεί να εξοπλιστεί και να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο.

Φρεγάτες FDI Belhara

Φρεγάτες FDI Belhara

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ