Φρεγάτες: Γι αυτό τρέμουν τις Belharra οι Τούρκοι - Ο εφιάλτης της Άγκυρας

Δείτε γιατί οι Τούρκοι δεν ήθελαν με τίποτα τις συγκεκριμένες γαλλικές φρεγάτες.

Φρεγάτες: Γι αυτό τρέμουν τις Belharra οι Τούρκοι και δεν ήθελαν με τίποτα να τις πάρουν οι Έλληνες.

Οι 3+1 Belharra είναι οι νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ενώ οι 3+1 γαλλικές κορβέτες Gowind (σ.σ. που υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να φτιάχνονται στην Ελλάδα), θα αποτελέσουν τα κύρια πλοία του Π.Ν.

Οι Τούρκοι δεν ήθελαν με τίποτα να πάρει η Ελλάδα τα γαλλικά πλοία.

Για την ακρίβεια ήταν τα… μοναδικά που δεν ήθελε η Άγκυρα να πάρει η Ελλάδα.

Μάλιστα οι κακές… γλώσσες λένε πως οι Τούρκοι έβαλαν και τους Γερμανούς στο παιχνίδι, ώστε να πιέσουν προς την ακύρωση της αρχικής συμφωνίας της Αθήνας με το Παρίσι ήδη από το 2018.

Η κρίση των αυστραλιανών υποβρυχίων που θα έφτιαχναν οι Γάλλοι της Naval Group, το οποίο Παρίσι οι Αυστραλοί άδειασαν για να δώσουν την δουλειά στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, οδήγησε το Παρίσι και την Αθήνα σε τελική συμφωνία στα τέλη Σεπτεμβρίου (από το 2018 φτάσαμε στο 2021).

Το Παρίσι δεν μπορούσε να χάσει και άλλο μεγάλο συμβόλαιο, μετά τα έως και 15 δισ. ευρώ που έχασε από την Αυστραλία. Έτσι συμβιβάστηκε στα θέλω της Αθήνας και η συμφωνία για τις Belharra έκλεισε.

Η Τουρκία πρέπει να ξεχάσει ότι ήξερε μέχρι σήμερα

Πάμε τώρα στην Άγκυρα.

Η Τουρκία είχε μάθει να παίζει το παιχνίδι της στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να λογαριάζει την Ελλάδα και την Κύπρο (σ.σ. εδώ υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια. Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιείται και η τεράστια γαλλική εταιρεία Total όμως γι αυτό θα μιλήσουμε πιο μετά).

Έτσι, αφού ζύγισε όλα τα δεδομένα για τα νέα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, η Τουρκία έφτασε στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει η Ελλάδα να πάρει Rafale και Belharra.

Για τα Rafale τα έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Τα γαλλικά μαχητικά (σ.σ. επίσημα ήταν αγνώστου ταυτότητας) διάλυσαν το περασμένο καλοκαίρι την τουρκική βάση στη Αλ Βατίγια της Λιβύης, χωρίς οι Τούρκοι να μπορέσουν να αντιδράσουν.

Αυτή ήταν και η φορά που στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ «ερωτεύτηκαν» τα γαλλικά μαχητικά και αποφάσισαν οριστικά την απόκτησή τους.

Παμε τώρα στις Βelharra.

Για τον οπλισμό και τις δυνατότητες του πλοίου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Στεκόμαστε στους 96 Aster 30 B1 που θα φέρουν οι τρεις ελληνικές Belharra, τους οκτώ Exocet block 3 που θα φέρει το κάθε πλοίο, το σύστημα RAM 21 πυραύλων, τις τορπίλες ΜU90, το Sonar Captas 4 της Thales Group, το Sonar γάστρας, καθώς και το υπέρ ραντάρ SEA FIRE 500 που θα διαθέτουν.

Οι Aster 30 B1 και οι Exocet block 3 είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η ευρωπαϊκή πυραυλική βιομηχανία ενώ σε συνεργασία με το υπέρ ραντάρ SEA FIRE 500, οι Belharra παρέχουν στην Ελλάδα κάτι που δεν μπορούσε καν να φανταστεί πριν από λίγο καιρό.

Τι είναι αυτό;

Το παρακάτω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων που αποκτά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τι θα γίνει αν μία Belharra σταθμεύσει στα ανοιχτά της Λεμεσού;

Αν μία Belharra σταθμεύσει 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λεμεσού θα μπορεί να μπλοκάρει όλο τον κυπριακο εθνικό εναέριο χώρο έως και τα παράλια της Τουρκίας, γράφει το newsbeezer.com.

Η ελληνική Belharra θα μπορούσε μάλιστα να συμμετέχει σε γαλλικό στολίσκο αφού η Γαλλία έχει πάρει τα ηνία από τις ΗΠΑ στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και έχει υπογράψει και με την Αθήνα συμφωνία αμυντικής συνδρομής.

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό γιατί οι Τούρκοι δεν ήθελαν με τίποτα τις συγκεκριμένες γαλλικές φρεγάτες.

Οι Belharra προστατεύουν την Κύπρο από την τουρκική επιθετικότητα, κάνοντας αδύνατο να πετάξει οτιδήποτε από τα παράλια της Τουρκίας προς την Κύπρο αλλά και να απογειωθεί οποιοδήποτε τουρκικό drone από τις δύο τουρκικές βάσεις στην Κύπρο.