Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί δελεάζουν την Ελλάδα στα λεφτά για τις HF2

Διονύσης Αντωνέλλος
Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί δελεάζουν την Ελλάδα στα λεφτά για τις HF2

Εάν περισσέψουν χρήματα από την αγορά των αμερικανικών φρεγατών θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν χρήματα στην Ελλάδα αν περισσέψουν από τις HF2 – To αμερικανικό ναυτικό θα ενεργήσει ως «θεματοφύλακας των χρημάτων της Ελλάδας».

Η διαδικασία αγοράς των νέων ελληνικών φρεγατών μέσω της διαδικασίας πώλησης στρατιωτικού υλικού της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε στο Defense News ο Τζον Ραμπό, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Ραμπό, η Lockheed Martin θα διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον «εξίσου σκληρά σαν να προμηθεύονταν (σ.σ. τα πλοία) η αμερικανική κυβέρνηση».

«Και στο τέλος της ημέρας, εάν περισσέψουν χρήματα σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα πίσω στην Ελλάδα», σημείωσε.

Η αμερικανική πρόταση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβάνει έντεκα κελιά VLS και πυραύλους Naval Strike (Kongsberg), μεγάλης εμβέλειας.

Τους νορβηγικούς Kongsberg NSM, των 185 χλμ εμβέλειας, χρησιμοποιούν η Νορβηγία, η Πολωνία και οι ΗΠΑ ενώ ενδιαφέρονται ο Καναδάς, η Γερμανίας, η Ρουμανία η Ουκρανία και η Ινδία.

Να πούμε ότι ένα πλεονέκτημα των αμερικανικών φρεγατών σε σχέση με τις γαλλικές είναι είναι ότι έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές κυβερνο-άμυνας.

Η HF2 είναι ίσως το καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο σε δυνατότητες κυβερνο-άμυνας από τα πλοία των προτάσεων.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν περνά απαρατήρητο από τους Έλληνες ναυάρχους, αφού η Τουρκία έχει κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί δελεάζουν την Ελλάδα στα λεφτά για τις HF2

Δημοφιλη Αρθρα