Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Διονύσης Αντωνέλλος
Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν... πάγο στα σχέδια της Αθήνας.

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν… πάγο στα σχέδια της Αθήνας για γρήγορη απόκτηση ολλανδικών πλοίων ενδιάμεσης λύσης.

Ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, ναύαρχος Arie Jan de Waard, είχε συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπία, κατά την διάρκεια της άσκησης DEFEA 21, τονίζοντας πως η Αθήνα θα «πρέπει να περιμένει».

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις φρεγάτες Μ, όπως και η Χιλή. Είναι καλό να συζητήσουμε αυτήν την επιλογή και είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν, αλλά πρέπει δούμε τα χρονοδιαγράμματα μας “, δήλωσε ο De Waard στο MarineShips.nl.

«Με άλλα λόγια, οι φρεγάτες Μ θα είναι διαθέσιμες μόνο όταν παραδοθούν οι φρεγάτες ASW. Ο αντι-υποβρύχιος πόλεμος είναι μια σημαντική δυνατόττηα για τις Κάτω Χώρες και το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας δεν θα δεχτεί κενό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων συμφωνεί με αυτό. Το εξήγησα και αυτό στους Έλληνες», σημείωσε.

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί και βάζουν... πάγο στα σχέδια της Αθήνας για γρήγορη απόκτηση ολλανδικών πλοίων ενδιάμεσης λύσης.

Για την Thales Nederland, η Ελλάδα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες εδώ και δεκαετίες και το υποκατάστημα Hengelo θέλει φυσικά να ενισχύσει αυτό το δεσμό με την παροχή νέων συστημάτων για τα παλιά πλοία MEKO ή για τις φρεγάτες που θα κατασκευαστούν στο μέλλον, ανέφεραν οι Ολλανδοί του MarineShips.nl.

«Θα καταστεί σαφές τα επόμενα χρόνια ποιες ολλανδικές εταιρείες μπορούν να επιβιβαστούν στα μελλοντικά ελληνικά πλοία. Αν και όλα δείχνουν ότι οι ολλανδικές εταιρείες έχουν ισχυρό ατού, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, ειδικά από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία», σημειώθηκε.

«Οι Έλληνες φαντασιώνονται για τα καταδρομικά της κατηγορίας Ticonderoga κάτω από την ελληνική σημαία. “Είναι τώρα τα Tico εναντίον των Sigma”», δήλωσε Έλληνας δημοσιογράφος άμυνας στο Marine Chipen.nl.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η ολλανδική Damen θα εξοπλίσει τις ισπανικές F110 που απέκλεισε η Αθήνα

Rafale: Δεν αλλάζει τίποτα με λίγα αεροπλάνα λέει ο Ακάρ – Αλλάζει και παραλλάζει του απαντούν οι Τούρκοι!

Τούρκοι: Θα μας διαλύσουν οι Έλληνες – Είδαμε Rafale να αποτελειώνει εύκολα F-16

Φρεγάτες: Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούμε να δώσουμε τώρα τις Μ λένε οι Ολλανδοί – Μόνο τις Sigma

Δημοφιλη Αρθρα