ΤΩΡΑ 14:45 • Αθλητικές ομοσπονδίες: Η ήττα που υπέστη ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι η δική τους νίκη! 14:38 • Χοσέ 4/3:Στο προσκήνιο η Τουρκία 14:33 • Άρης: Μια mission, που μοιάζει impossible, αλλά Άρης είσαι! (vid) 14:32 • Divine Fortune: Η ελληνική μυθολογία στο καζίνο στην Novibet 14:24 • Παναθηναϊκός: Δοκιμάζει τον 20χρονο επιθετικό, Κόκε το «τριφύλλι» 14:13 • Νινούα: Μπαίνει στην εξίσωση… τη κατάλληλη στιγμή! Sportime Latest News

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι αναβαθμίζουν τις La Fayette και τις στέλνουν στην Ελλάδα;


Διονύσης Αντωνέλλος

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι αναβαθμίζουν τις La Fayette και τις στέλνουν στην Ελλάδα;


Φρεγάτες: Σε αγώνα σκακιού για γκραν μετρ μεταξύ Αμερικής – Γαλλίας εξελίσσεται η υπόθεση της αγορές τεσσάρων φρεγατών από την Ελλάδα.

Οι Γάλλοι έχουν καταθέσει μία πρόταση για τέσσερις Belharra στην Ελλάδα, η οποία δύσκολα μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Το μόνο… πρόβλημα της γαλλικής πρότασης είναι πως δεν περιλάμβανε αρχικά πλοία ενδιάμεσης λύσης, αφού οι Γάλλοι δεν είχαν FREMM να δώσουν στην Ελλάδα ενώ οι La Fayette που διαθέτουν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Αθήνα.

Τώρα, φαίνεται πως αλλάζει και αυτό, αφού σύμφωνα με πληφοροφορίες, δύο La Fayette αναβαθμίζονται ήδη σε γαλλικά ναυπηγεία.

Οι πληροφορίες αυτές θέλουν τις δύο αυτές φρεγάτες να προορίζονται για την Ελλάδα.

Η Γαλλία έχει και plan B, αν απαιτηθεί. Αυτό αφορά σε γαλλικό στολίσκο με Μistral, FREMM και La Fayette, ο οποίος θα ελλιμενίζεται ή στην Κρήτη ή στην Κύπρο και θα επιχειρεί μαζί με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έως ότου κατασκευαστούν οι Belharra.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Επιμένουν οι Αμερικανοί μετά το ναυάγιο – Αλλάζουν τα πάντα για την Ελλάδα

Τουρκία: Πανικόβλητοι σχεδιάζουν ασκήσεις τουρκικών F-16 με καταριανά Rafale για να τα μάθουν

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras