Φρεγάτες: Οι Γάλλοι θέλουν να πουλήσουν τις FDI - HN στην Ελλάδα σαν τρελοί

Η γαλλική Naval Group υπέστη ένα σημαντικό χτύπημα και θέλει ρεβάνς.

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι θέλουν να πουλήσουν τις FDI – HN στην Ελλάδα σαν τρελοί μετά την δραματική γι αυτούς εξέλιξη της ακύρωσης της συμφωνίας από την Αυστραλία για την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων από τη Γαλλία.

Μιλάμε για την μεγαλύτερη ακύρωση στην αμυντικη βιομηχανία ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική Naval Group υπέστη ένα σημαντικό χτύπημα, με τους Γάλλους να παίζουν πλέον όλα τους τα χαρτιά για να επιτύχουν το συμβόλαιο με την Ελλάδα, αναφορικά με τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τους Γάλλους να έχουν καταθέσει νέα, ακόμα καλύτερη πρόταση, για τις νέες φρεγάτες του Στόλου.

Μάλιστα η νέα γαλλική πρόταση φέρεται (σ.σ. σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ) να υπεβλήθη από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα (17/9).

Η «ναυμαχία» των φρεγατών αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ κατά άλλους η διαδικασία δεν θα ξεκαθαρίσει έως το Νοέμβριο.

Οι Γάλλοι είχαν κατηγορηθεί για «ακαμψία» στις διαπραγματεύσεις τους με την Αθήνα, όμως όπως φαίνεται εξέλιξη με τα αυστραλιανά υποβρύχια αλλά και η δυναμική είσοδος της Ιταλίας με τις FREMM και των Ολλανδών με τις Sigma, στρίμωξε τους αξιωματούχους της Naval Group.

Οι Γάλλοι γνωρίζουν πως η όποια απόφαση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα επηρεάσει την χώρα κατασκευής των φρεγατών, αφού η Ελλάδα αποτελεί βιτρίνα για τις αμυντικές βιομηχανίες, οι οποίες και βλέπουν πως μέσω της Αθήνας θα πολλαπλασιάσουν τις πωλήσεις τους.