Φρεγάτες: Οι Ολλανδοί δίνουν τις Sigma, τις Μ, ναρκαλιευτικά, κορβέτες τον… Άγιαξ και το… Ρότερνταμ – Φουσκώνει επικίνδυνα η πρόταση των Ολλανδών.

Μακάρι να δίνουν οι Ολλανδοί τα πλοία που βλέπουν το φως του διαδικτύου όμως είναι δύσκολο αφού οι συγκρεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρονται αφορούν μόνο σε σενάρια επειδή απελευθερώνονται μετά από μερικά χρόνια τα συγκεκριμένα πλοία.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας ανέφεραν πως ποτέ δεν είπαν ότι θα δώσουν τα συγκεκριμένα πλοία στην Ελλάδα αλλά τα αποσύρουν.

Τώρα αν κάποια στιγμή τα δώσουν αυτό είναι άλλη ιστορία όμως για την ώρα έχει εξελιχθεί σε… αστείο να αναφέρονται 10 πολεμικά πλοία και έξι ναρκαλιευτικά στην ολλανδική πρόταση.

Να σημειωθεί πως τόσα δεν είναι τα πλοία που διαθέτει σήμερα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε.

Οι καλύτερες προτάσεις έως τώρα είναι των Ολλανδών, των Γάλλων, των Βρετανών των Ισπανών και η δεύτερη αμερικανική πρόταση.

Όμως το ελληνικο Πολεμικό Ναυτικό έχει ξεκαθαρίσει πως μεγάλο ρόλο στην πρόταση που θα προκριθεί θα παίξουν τα πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Και τα καλύτερα πλοία ενδιάμεσης λύσης δίνουν για την ώρα οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί.

Αν οι Αμερικανοί δώσουν τουλάχιστον Ticonderoga τότε τα πράγματα θα αλλάξουν στις ισορροπίες, αφού μιλάμε για πλοία κινητά φρούρια με 122 κελιά πυραύλων, τα οποία θα διαφεντεύουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Η ιδανική λύση για τα M1117 που παίρνει η Ελλάδα

Φρεγάτες: Η Γαλλία κλείνει το μάτι για SCALP Naval στις Belharra

Φρεγάτες: Οι Ολλανδοί δίνουν τις Sigma, τις Μ, ναρκαλιευτικά, κορβέτες τον Άγιαξ και το Ρότερνταμ