Φρεγάτες: Οι Γερμανοί ήρθαν με μια αξιόλογη πρόταση και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού την αξιολογούν!

Φρεγάτες: Στο μικροσκόπιο των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού μπαίνει η πρόταση των Γερμανών που έρχεται να διαδεχτεί εκείνη των Γάλλων που αφορούσε τις μεταχειρισμένες φρεγάτες Jean Bart και Latouche-Treville.

Πιο συγκεκριμένα, στην  Αθήνα βρέθηκαν ο Γερμανός πρέσβης Έρνστ Ράιχελ μαζί με στελέχη της ThyssenKrupp και πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκαν με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά στο newpost.gr ,στο επίκεντρο βρέθηκε η Γερμανική πρόταση για τις φρεγάτες Α200-Α300 με το Βερολίνο να μπαίνει και αυτό δυνατά στη «ναυμαχία» της διεκδίκησης του Ελληνικού προγράμματος. Η Γερμανική πρόταση κρίνεται ως  δελεαστική αφού εκτός των τεσσάρων πλοίων οι Γερμανοί φέρονται και συμπεριλαμβάνουν στο «πακέτο» και δύο υποβρύχια 214 κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ».

Ήδη έξι εταιρείες από ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις και μένουν οι Ιταλοί της Ficantieri με την ισχυρή AAW FREMM. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με μπαράζ επαφών και επικοινωνιών τις τελευταίες ημέρες επισπεύδει τις διαδικασίες με στόχο να ολοκληρωθεί η κατάθεση όλων των προτάσεων και να προχωρήσει η αξιολόγηση.