Sportime

Φρεγάτες: Ήρθε η πρόταση των Γάλλων που φοβόταν η Άγκυρα

Φρεγάτες: Η Ελλάδα για την αγορά των τεσσάρων νέων φρεγατών ζητά ως αντάλλαγμα δύο πλοία ενδιάμεσης λύσης που να καλύπτουν τις ανάγκες της.

Διονύσης Αντωνέλλος 2 λεπτά ανάγνωσης
Φρεγάτες: Ήρθε η πρόταση των Γάλλων που φοβόταν η Άγκυρα
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Φρεγάτες: Η Ελλάδα για την αγορά των τεσσάρων νέων φρεγατών ζητά ως αντάλλαγμα δύο πλοία ενδιάμεσης λύσης που να καλύπτουν τις ανάγκες της σε αεράμυνα περιοχής έως ότου κατασκευαστούν τα νέα πλοία.

Οι Αμερικανοί δεν δίνουν τα Αrleigh Βurke που θέλει η Ελλάδα ως πλοία ενδιάμεσης λύσης, ενώ και οι Γάλλοι δεν δίνουν τις FREMM ως πλοία ενδιάμεσης λύσης λόγω αναγκών του Πολεμικού τους Ναυτικού.

Μistral: 1000 Έλληνες πεζοναύτες και 40 άρματα στα παράλια της Τουρκίας

Μετά τους Αμερικανούς και τους Γάλλους και οι Ολλανδοί κατέθεσαν πρόταση για το πρόγραμμα απόκτησης νέων φρεγατών.

Πρόκειται για δύο προσφάτως εκσυγχρονισμένες φρεγάτες πολλαπλών αποστολών κλάσης Karel Doorman (M), δηλαδή τα νεότερα «αδέλφια» των ελληνικών φρεγατών S.

Τα δύο πλοία που οι Ολλανδοί προσφέρουν στην Ελλάδα είναι τα HNLMS Van Speijk (F828) και HNLMS Van Amstel (F831) τα οποία παραδόθηκαν στο Ολλανδικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 1995 και τον Μάιο του 1993 αντίστοιχα.

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα μας δώσουν ποτέ τα μεταχειρισμένα F-35

Ως άλλη εναλλακτική ενδιάμεσης λύσης, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.gr, το Παρίσι φαίνεται να προετοιμάζει προς την Αθήνα τη μόνιμη παρουσία στα Ελληνικά νερά μιας μικρής αρμάδας αποτελούμενης από τρία πλοία, δύο φρεγάτες και ένα ελικοπτεροφόρο τα οποία θα επιχειρούν μαζί με τα πλοία του Ελληνικού Στόλου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αμυντικής συμφωνίας η οποία θα υπογραφεί μεταξύ των δύο κρατών.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα