Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Φρεγάτες: Με 11 κελιά και τους δολοφονικούς Kongsberg έρχονται οι αμερικανικές ΗF 2;

Διονύσης Αντωνέλλος
Φρεγάτες: Με 11 κελιά και τους δολοφονικούς Kongsberg έρχονται οι αμερικανικές ΗF 2;

Οι νορβηγικοί Kongsberg έχουν εμβέλεια 185 χλμ.

Φρεγάτες: Με 11 κελιά και τους δολοφονικούς Kongsberg έρχονται οι αμερικανικές ΗF 2, κάνουν λόγο αμερικανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το nationalinterest.org, η Lockheed Martin κατασκευάζει ένα υβριδικό πολεμικό πλοίο για τους Έλληνες, ικανό και για επιχειρήσεις ανοιχτής θαλάσσης.

Το αμερικανικό ΗF 2 είναι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ειδικά προσαρμοσμένο για επιχειρήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα και τις παράκτιες περιοχές, καθώς η Ελλάδα είναι μία περιοχή με πολλά νησιά.

Η νέα Ελληνική Φρεγάτα θα λειτουργεί με ρηχό βύθισμα, όπως ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (LCS), αλλά θα είναι επίσης οπλισμένο με Vertical Launch Systems (VLS) για πυραύλους, πυροβόλα και αμυντικά όπλα αναχαίτισης.

Η αμερικανική πρόταση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβάνει έντεκα κελιά VLS και πυραύλους Naval Strike (Kongsberg), μεγάλης εμβέλειας, καθώς και πυροβόλα των 57mm και όπλα άμυνας όπως το Evolved Sea Sparrow Missile Block II και το Rolling Airframe Missile.

Τα HF 2 θα φέρει τεχνολογία προερχόμενη από το σύστημα ραντάρ Aegis που χρησιμοποιείται και στα αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Τους νορβηγικούς Kongsberg NSM, των 185 χλμ εμβέλειας, χρησιμοποιούν η Νορβηγία, η Πολωνία και οι ΗΠΑ ενώ ενδιαφέρονται ο Καναδάς, η Γερμανίας, η Ρουμανία και πιθανώς η Ουκρανία και η Ινδία.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Τι γίνεται με το ελαφρύ αεροπλανοφόρο που θέλει να παντρέψει μαζί τους η Ελλάδα

Βayraktar: Έρχονται ελληνικοί κυνηγοί drone – Τρεις φορές πιο γρήγοροι

Toυρκία: Η Ελλάδα ετοιμάζει T6 για να καταστρέψει τα drone μας και εμείς πανηγυρίζουμε

Φρεγάτες: Με 11 κελιά και τους δολοφονικούς Kongsberg έρχονται οι αμερικανικές ΗF 2;

Δημοφιλη Αρθρα