Φρεγάτες: Oι Doha προηγούνται αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν κάνει την τελευταία τους κίνηση

Οι Ιταλοί δίνουν άμεσα δύο πλοία στην Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα έχει ανάγκη από πλώρες, για να αντιμετωπίσει, αν χρειαστεί, την τουρκική προκλητικότητα.

Φρεγάτες: Οι Doha προηγούνται αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν κάνει την τελευταία τους κίνηση για τις Gowind ως νέες κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με τα δεδομένα έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι ιταλικές Doha προηγούνται στην λίστα για τις νέες κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Ιταλοί δίνουν άμεσα δύο πλοία στην Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα έχει ανάγκη από πλώρες, για να αντιμετωπίσει, αν χρειαστεί, την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Τέλος 2022 και μέσα στο 2023 θα πάρουμε τις δύο κορβέτες Doha αν η Αθήνα επιλέξει την ιταλική πρόταση αφού οι Ιταλοί της Fincantieri έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ τόσο κόστους όσο και παράδοσης.

Χαρακτηριστικό της πρότασης των Ιταλών είναι ότι οι κορβέτες έρχονται άμεσα, μάλιστα σε χρόνους πιο κοντινούς απ’ ότι ακόμα και των Belharra, αφού πόκειται για τις κορβέτες που ετοιμάζονται για το Κατάρ.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι Doha διαθέτουν 16 Aster 30 (σ.σ. σαν τις Belharra) και RAM Block 2.

Οι Γάλλοι βέβαια δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

Η γαλλική πρόταση για τις Gowind… παίρνει αρκετή βελτίωση, αν υπάρχει διάθεση από το Παρίσι.

Πλοία να δοθούν γρήγορα υπάρχουν, αρκεί να ακολούθησει και η Γαλλία το παράδειγμα της Ιταλίας και να δώσει ήδη έτοιμα πλοία για άλλο πελάτη (σ.σ. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Και φυσικά η Γαλλία διαθέτει και… άλλα όπλα που θα μπορούσε να αρχίσει να συζητά με την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει ανοίξει έως εκεί μέχρι τώρα η βεντάλια των γαλλικών προτάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα θα βυθίσει όλο τον τουρκικό στόλο πριν καν βγει στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Τυφλή άφησε η Αμερική την Τουρκία