Φρεγάτες: Οκτώ MMSC δίνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα, με την Lockheed Martin, να βγαίνει στην αντεπίθεση για να κάνει την καλύτερη πρόταση.

«Εργαζόμαστε για να μεταφέρουμε τη ναυτική μας ικανότητα στο Ελληνικό Ναυτικό με τις Multi-Mission Surface Combatant. Αυτή την εβδομάδα η ομάδα μας επισκέφτηκε ελληνικά ναυπηγεία για να συζητήσει πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να παραδώσουμε αυτήν την ικανότητα στην Ελλάδα», ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή.

«Εάν ένα Ναυτικό χρειάζεται περισσότερες αντι-αεροπορικές ή αντι-υποβρυχιακές δυνατότητες, ο σχεδιασμός του πλοίου μπορεί να τροποποιηθεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες», ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.

«Οι MMSC είναι ικανές να μεταφέρει όπλα που πραγματικά θα αλλάξουν το παιχνίδι για την Ελλάδα. Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. έχει ήδη επενδύσει σε σημαντικές δυνατότητες για το στόλο του και το Ελληνικό Ναυτικό θα επωφεληθεί από μια ποικιλία οπλικών συστημάτων και αισθητήρων που έχουν ήδη ενσωματωθεί στις MMSC», τονίστηκε στην δήλωση.

Η MMSC, αναφέρουν είναι Αμερικανοι, είναι μια παραλλαγή των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (LCS). Το LCS έχει περισσότερα από 600.000 ναυτικά μίλια κάτω από την καρίνα και πολλές εφαρμογές. Όλα τα επιχειρησιακά σχόλια από αυτές τις αναπτύξεις μεταφέρονται στο MMSC. Το MMSC είναι επίσης εξοπλισμένο με Σύστημα Διαχείρισης Μάχης που προέρχεται από την Aegis.

Σύμφωνα με το defenseworld.net, η Lockheed Martin ετοιμάζει πρόταση για οκτώ MMSC στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

«Tελειώνει» ο Σπανούλης!

Βayraktar: Το γαλλικό σύστημα άμυνας κατά των drones – Μεγάλο ενδιαφέρον

Ελληνοτουρκικά: Ανησυχητική δολιοφθορά σε ραντάρ που επιβλέπει Νότιο Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Φρεγάτες: Οκτώ MMSC δίνουν οι Αμερικανοί με όλα τους τα όπλα; Τρελό σενάριο