Φρεγάτες: ΣΟΚ από τη Naval Group - Δίνει τις Βelharra με Aster 30 B1 - Δεν υπάρχει καλύτερο

Ο ASTER 30 B1 και είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί σε πλοία.

Φρεγάτες: ΣΟΚ από τη Naval Group αφού με ανακοίνωσή της δίνει τις Βelharra στην Αθήνα με Aster 30 B1. Πρόκειται για ό, τι καλύτερο σε πύραυλο.

«Η Ελλάδα επιλέγει της FDI!», τόνισε σε ανακοίνωσή της στο linkedin η Νaval Group.

«Η Ελλάδα υπογράφει Μνημόνιο Κατανόησης με τη Naval Group και την MBDA για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών ΑΞΕ HD και ενός προαιρετικού», τονίζεται.

Οι Γάλλοι σημειώνουν πως «οι φρεγάτες FDI θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο του Naval Group στο Lorient όπου η δεύτερη φρεγάτα παραγωγής μόλις μπήκε στην γραμμή παραγωγής».

«Η FDI HN θα είναι ένα πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα», υπογραμμίζεται.

«Με τις φρεγάτες HN Defense and Intervention (FDI), το (σ.σ. ελληνικό) Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει στόλο επιφανείας τελευταίας γενιάς υψηλής απόδοσης», αναφέρουν οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Naval Group, η φρεγάτα FDI HN διαθέτει τις καλύτερες τεχνολογίες των Naval Group, Thales και MBDA, οι οποίες περιλαμβάνουν «τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c».

Επίσης οι νέες ελληνικές φρεγάτες θα είναι πλήρως «διαλειτουργικές με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Να σημειωθεί ότι ASTER 30 B1 είναι ότι καλύτερο μπορούσε να βρει η Ελλάδα σε πύραυλο, ενώ μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη, πυραύλους κατά πλοίων, drones και βαλλιστικούς πυραύλους.

Oι Γάλλοι διαλύουν τους τουρκικούς πυραύλους

Επίσης ο ASTER 30 B1 και είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί σε πλοία.

Η ενισχυμένη ικανότητα του πυραύλου Aster 30 B1 NT, του επιτρέπει να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές, όπως τους τουρκικούς Bora και J-600T Yildirim (σ.σ. δεν έχουν καμία ελπίδα).

Η μέγιστη ταχύτητα του Aster 30 είναι 1,4km/sec και ο πύραυλος έχει την ικανότητα να αναχαιτίζει στόχους σε υψόμετρα από 50m έως 20km. Το μέγιστο βεληνεκές του Aster 30 είναι 100 χιλιόμετρα έναντι αεροσκαφών που πετούν σε υψόμετρα άνω των 3 χιλιομέτρων. Σε στόχους αεροσκαφών με υψόμετρο κάτω από 3χλμ η εμβέλεια του Aster 30 είναι 50χλμ.

 

Διαβάστε ακόμη:

Φρεγάτες: Τι πλήρωσαν οι Ολλανδοί και τους πήραν την δουλειά οι Γάλλοι

Ελληνικά Υποβρύχια: Είδαν ξαφνικά το Παπανικολής στο Καστελόριζο! Γλενταει τους Τούρκους ο Φλώρος