Φρεγάτες: Στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ολλανδοί και Γάλλοι – Έξω οι Γερμανοί.

Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από την προηγούμενη μέρα έκαναν λόγο για ένα κόψιμο έκπληξη μίας ευρωπαϊκής πρότασης από την λίστα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το thepressroom.gr αναφέρει πως η πρόταση που κόπηκε είναι η γερμανική.

Οι Γερμανοί είχαν καταθέσει από τις καλές προτάσεις, όμως φαίνεται πως δεν ήθελε ούτε το Βερολίνο ούτε η Αθήνα να κάνουν το… κάτι παραπάνω.

Αναμένεται η ενημέρωση του πρωθυπουργού (σ.σ. ακόμα και σήμερα) για τις τέσσερις προτάσεις που ξεχώρησαν οι Έλληνες ναύαρχοι στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ).

Στην κορυφή της λίστας του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressroom.gr η ολλανδική πρόταση, ακολουθούν οι Γάλλοι με τις Belharra, τρίτες στις λίστα είναι οι Arrowhead 140 των Άγγλων και τέταρτοι βρίσκονται οι Ισπανοί με την φρεγάτα F-110.

Τελευταίοι στην λίστα είναι οι Αμερικανοί με τις MMSC.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πανωλεθρία των Αμερικανών, με μόνο τρεις ναυάρχους να προκρίνουν την πρότασή τους στην επόμενη φάση αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Ποια είναι η έκπληξη και ποια ευρωπαϊκή πρόταση χαντακώθηκε;

Φρεγάτες: Οι Βρετανοί προσφέρουν τις Arrowhead 140 στην Ελλάδα