Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Διονύσης Αντωνέλλος
Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί - Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση λένε πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση λένε πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Marineschepen.nl.

Η Ολλανδική πρόταση των Sigma 11515 HN έχει ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό μαζί με την γαλλική, εξαιτίας της σούπερ άμεσης προσφοράς δύο φρεγατών Μ ως πλοία ενδιάμεσης λύσης, μία λύση που ικανοποιεί απόλυτα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το έγκυρο ολλανδικό Marineschepen.nl ανέφερε πως σε επικοινωνία που είχε με πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύστηκε η προσφορά των φρεγατών Μ ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.

«Απλά η Damen ενημέρωσε πως έχει προγραμματισμένο τον παροπλισμό τους», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές του ολλανδικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια ώρα οι Ολλανδοί κάνουν λόγω για προσφορά από την Ολλανδία στην Αθήνα και των ναρκαλιευτικών Alkmaar, που ανέπτυξε η Damen για το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.

H Boυλγαρία έχει παραλάβει δύο ναρκαλιευτικά τύπου Alkmaar για μόλις 2,4 εκατ. ευρώ.

Όμως όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί η Ελλάδα ήδη χρησιμοποιεί βρετανικά ναρκαλιευτικά, οπότε μία τέτοια πρόταση θεωρείται πως δεν θα έχει αποδοχή από την Αθήνα.

Επίσης η Ολλανδία σχεδιάζει την αγορά νέων ναρκαλιευτικών το 2025 οπότε θεωρείται απίθανο να δώσει τώρα πλοία που δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει

Θολώνει το… τοπίο από την Ολλανδία. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή δεν ευνοεί την ολλανδική πρόταση, αφού η Αθήνα έχει από την πρώτη στιγμή ανεβάσει ψηλά το θέμα των πλοίων ενδιάμεσης λύσης, η πρόταση των οποίων θα δώσει πολλούς πόντους στην χώρα επιλογής των νέων ελληνικών φρεγατών.

Βέβαια επί της ουσίας η Ελλάδα τις M θα τις έπαιρνε σε βάθος χρόνου και πάλι (σ.σ. περίπου δύο + δύο ανά δύο χρόνια και δύο ακόμα S).

Σίγουρα η ολλανδική πρόταση παραμένει υψηλά, όμως η διατύπωση από το ολλανδικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έβαλε σε… δεύτερες σκέψεις του Έλληνες ναυάρχους.

Η ουσία είναι πως τα πλοία ενδιάμεσης λύσης παραμένουν ως κύρια σταθερά στην εξίσωση των νέων ελληνικών φρεγατών.

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Έμειναν με αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα – Κάνουν σπασμωδικές ενέργειεςΕλληνοτουρκικά: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν τη Frontex!

Φρεγάτες: Τα γυρίζουν οι Ολλανδοί; – Δεν δίνουμε τις Μ ως ενδιάμεση λύση απλά είπαμε τις αποσύρουμε

Δημοφιλη Αρθρα