Φρεγάτες: Εκτός έμεινε η πρόταση των Ισπανών για τα νέα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού - Πέρασαν και οι Γερμανοί.

Τελικό! Εκτός έμεινε η πρόταση των Ισπανών για τα νέα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού - Πέρασαν και οι Γερμανοί.

Φρεγάτες: Εκτός έμεινε η πρόταση των Ισπανών για τα νέα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού – Πέρασαν και οι Γερμανοί παρά τα ρεπορτάζ που τους ήθελαν εκτός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης των προτάσεων για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικου από τις: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α Ιταλία και Ολλανδία, γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter o δημοσιογράφος αμυντικού ρεπορτάζ της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Εκτός της αλφαβητικής λίστας έμεινε η πρόταση των Ισπανών ενώ τελικά πέρασε η γερμανική πρόταση, αν και το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν διαρροές πως οι Γερμανοί βρίσκονταν εκτός λίστας.

Καλό πλοίο είχαν προσφέρει οι Γερμανοί όμως Βερολίνο και Αθήνα δεν είχαν δείξει ιδιαίτερο ζήλο μέχρι σήμερα για την πρόταση.

Οι Ισπανοί φαίνεται πως πλήρωσαν την αγαστή συνεργασία τους με την Τουρκία (σ.σ. τους φτιάχνουν το mini αεροπλανοφόρο Anadolu).

Έκπλήξη θα μπορούσε να θεωρηθεί η είσοδος της Ιταλίας στην επόμενη φάση, με τις Fremm. Πολλοί είχαν ξεγραμμένη την Ιταλία όμως διαψεύστηκαν.

Πλέον όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του πρωθυπουργού και ειδικά μετά τις επαφές του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ηγέτες των χωρών (σ.σ. και τους συνεργάτες τους) που έχουν καταθέσει πρόταση για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικου, θα παρθούν οι αποφάσεις για τα νέα ελληνικά πλοία.

Πρόκειται για σημαντική απόφαση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο καλείται να αλλάξει επίπεδο αφού πλέον στην εξίσωση έχει μπει και η Ανατολική Μεσόγειος.

Ήδη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις το Σάββατο ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις του Γιαβούζ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου «είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Έκπληξη των Ιταλών της Ficantieri με τις Fremm

Τούρκοι: Τρελάθηκε η Ελλάδα και στέλνει ισραηλινά drones στα τουρκικά σύνορα

Φρεγάτες: Εκτός έμεινε η πρόταση των Ισπανών – Πέρασαν οι Γερμανοί