ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Tρελή πρόταση των Βρετανών – Δίνουν τις Type 31 και τις Type 23

Φρεγάτες: Βρετανική τρελή πρόταση για αγορά τεσσάρων φρεγατών Type 31 με κόστος 2 δισ. ευρώ και πλοία ενδιάμεσης λύσης δύο Type 23.
Φρεγάτες: Tρελή πρόταση των Βρετανών – Δίνουν τις Type 31 και τις Type 23

Φρεγάτες: Βρετανική τρελή πρόταση για αγορά τεσσάρων φρεγατών Type 31 με κόστος 2 δισ. ευρώ ενώ οι Βρετανοί προσφέρουν ως πλοία ενδιάμεσης λύσης δύο Type 23.

Οι Type-31 προορίζονται για την αντικατάσταση των 13 φρεγατών Type-23 του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας ενώ η ναυπήγησή τους θα αρχίσει το 2023.

Το συνολικό κόστος της πρότασης των Βρετανών για τις Type 31 είναι κάτω από 500 εκ. ευρώ ενώ σε εξαγωγική διαμόρφωση το πλοίο θα διαθέτει 32 θέσεις εκτόξευσης βλημάτων σε σύστημα εκτόξευσης ΜΚ41.

Σε βρετανική πρόταση για αγορά 4 φρεγατών Type 31, αναφέρθηκε στο παρελθόν και ο διάσημος ο Τούρκος αναλυτής, πανεπιστημιακός και συγγραφέας Γιουσούφ Ακμπάμπα.

Με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, με 101.3 χιλ. followers, ο Ακμπάμπα αναφέρεται σε βρετανική πρόταση για αγορά από την Αθήνα 4 φρεγατών Type 31, με κόστος 2 δισ. ευρώ.

H βασική προϋπόθεση για το Π.Ν. για να επιλέξει τις Type 31 είναι να απελευθερωθούν οι πύραυλοι SM 2, αφού οι Βρετανοί έχουν να ανταγωνιστούν την γαλλική πρόταση με τους Scalp NAVAL.

Ο SM2 έχει εμβέλεια 90 ναυτικά μίλια.

To μεγάλο ατού των Βρετανών είναι πως έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο πολεμικό στόλο στον κόσμο μετά τους Αμερικανούς, άρα έχει την δυνατότητα να δώσει πλοία ενδιάμεσης λύσης στην Ελλάδα.

Σημαντικός επίσης παράγοντας είναι η άσχημες σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. Η Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί τις ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική, έτσι δεν είναι τυχαία η βρετανική επίθεση αγάπης στην Ελλάδας τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Φημολογία ότι έκλεισαν οι τέσσερις γαλλικές Belharra και δύο La Fayette

Toυρκία: Σοκάρει ο Νταβούτογλου – Αδύναμος ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Tρελή πρόταση των Βρετανών – Δίνουν τις Type 31 και τις Type 23», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.