ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver για την εκτόξευση και των πυραύλων MdCN.
Φρεγάτες: Στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver.

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις Frégate de Défense et d’Intervention (FDI) όπου η MBDA αναπτύσσει μια νέας γενιάς επαναδιαμορφώσιμη εγκατάσταση πυροδότησης ή Installation de Tir Reconfigurable (ITR), το οποίο είδαμε και κατά την διαδικασία καθέλκυσης της πρώτης γαλλικής FDI.

Το ITR θα χειρίζεται όλα τα πυραυλικά οπλικά συστήματα του πλοίου καθώς και τους εκτοξευτές A50 VLS για τους πυραύλους αεράμυνας Aster 30, σαν αυτούς που θα έχουν και οι ελληνικές Belharra.

Ωστόσο, στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver για την εκτόξευση και των πυραύλων MdCN.

Oι Naval Cruise Missile (MdCN) που χρησιμοποιούν τους εκτοξευτές έχουν εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Πρόκειται για τους πυραύλους που παλαιότερα ήταν γνωστοί με την ονομασία SCALP Naval.

Οι ελληνικές φρεγάτες Belharra θα φέρουν τους εκτοξευτές Α50 Sylver από τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν Aster 15 και Aster 30, όχι όμως SCALP Naval.

Αντίστοιχα στους A70 Sylver χρησιμοποιούνται Aster 15, Aster 30 και SCALP Naval.

Φρεγάτες: Στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver.

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον SKAI ο ε.α πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, η Ελλάδα πιθανως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευσεις για πυραύλους MdCN (Naval Cruise Missile) που μπορούν να εκτοξευτούν από πλοία και υποβρύχια και έχουν εμβέλεια άνω των 250 χλμ.

Η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ. φέρνει ξανά στο τραπέζι τους γαλλικούς SCALP Naval, τους οποίους μπορούν να φέρουν οι γαλλικές Belharra ενώ οι γαλλικοί υπερ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και από υποβρύχια.

Πάντως το γεγονός ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν περιλαμβάνουν (σ.σ. για την ώρα) SCALP Naval, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει βλήματα κρουζ.

Μπορεί τους Scalp Naval να έχει κάποια άλλη πλατφόρμα όπως π.χ. τα υποβρύχια 214.

Πηγή geostratigika.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ