Φρεγάτες: Ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους Αμερικάνους για τις MΜSC - Θα έρθουν ως κορβέτες

«Ρώτησαν τη Lockheed Martin για αυτές ενώ μιλούν και με πολλές άλλες χώρες».

Φρεγάτες: Ξεκινά η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους Αμερικάνους της Lockheed Martin για τις MΜSC – Θα έρθουν ως κορβέτες μετά την ήττα από τους Γάλλους με τις Belharra.

«Οι επίσημες διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε εκπρόσωπος της Lockheed Martin στο Breaking Defense.

Το περασμένο καλοκαίρι οι Αμερικανοί προσέφεραν μια προσαρμοσμένη έκδοση των Multi-Mission Surface Combatant με τους Έλληνες ναυάρχους να προκρίνουν τις φρεγάτες της Naval Group.

«Ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Ναυτικού έχει πολλά κομμάτια», ανέφερε στο Breaking Defense – κατά τη διάρκεια του συμποσίου του Surface Navy Association την περασμένη εβδομάδα – ο Τζόε Ντε Πιέτρο, στέλεχος της Lockheed Martin.

Σύμφωνα με τον Ντε Πιέτρο ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών ΜΕΚΟ θα μπορούσε να περιλαμβάνει βελτιωμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, μεγαλύτερη ενσωμάτωση των ελικοπτέρων MH-60R και του συστήματος διαχείρισης μάχης COMBATSS-21.

«Οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων (Ελλάδας και ΗΠΑ) για ορισμένες από αυτές τις αναβαθμίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε.

Ο Ντε Πιέτρο συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένα πρόγραμμα κορβέτας, ένα πλοίο που είπε ότι μπορεί να μοιάζει με το “Littoral Comat Ship plus ή ακόμα και το lite MMSC”, αναφερόμενος στο Multi-Mission Surface Combatant της Lockheed.

Μια κορβέτα είναι ένα μικρότερο πολεμικό πλοίο που γενικά ορίζεται ότι είναι μεταξύ 500 και 2.000 τόνων.

«(σ.σ. To επίσημο αίτημα ) δεν ζητάει συγκεκριμένα (σ.σ. κορβέτες), αλλά με βάση τις συναντήσεις που είχαμε, μιλούν για κορβέτες. Ρώτησαν τη Lockheed Martin για αυτές ενώ μιλούν και με πολλές άλλες χώρες και πωλητές», σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι: Μόνο που δεν του είπαν το άσε μας ρε Ερντογάν;

Ελλάδα θέλει να γίνει το Ισραήλ στα υποβρύχια

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο