Φτάνουν τα Rafale: Όταν τα νέα ελληνικά υπερόπλα διέλυσαν τουρκική βάση (video)

Τα πρώτα 6 Ελληνικά Rafale αναμένεται να βρεθούν στη χώρα μας σύντομα με τους Έλληνες πιλότους να έχουν συπληρώσει ήδη 8 μήνες εκπαίδευσης στα αεροσκάφη.

Μετά από μήνες που τα Rafale βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων για τα Ελληνοτουρκικά η μέρα που τα Γαλλικά αεροσκάφη θα βρίσκονται και επίσημα στη διάθεση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορία όλο και πλησιάζει.

Οι Έλληνες πιλότοι οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν στα νέα μαχητικά έχουν κλείσει πλέον 8 μήνες εκπαίδευσης και μπορούν να πετούν μόνοι τους τα αεροσκάφη. Στη Γαλλία βρίσκονται δύο ομάδες από 4 ιπτάμενους ενώ μαζί τους βρίσκονται και μηχανικοί και τεχνικοί.

Πέντε από τα 6 τα οποία αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου φέρουν μάλιστα ήδη την Ελληνική σημαία. Η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή τους.

Όλα αυτά την ώρα που οι Γάλλοι αύξησαν τον ρυθμό παραγωγής των Rafale από 1 τον μήνα σε 2 με την Ελληνική παραγγελία των 18 Rafale, τα έξι καινούργια και τα 12 μεταχειρισμένα, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν και άλλα έξι να αναμένεται να ολοκληρωθεί πιο σύντομα από τι λεγόταν.

Όταν τα Rafale κατατρόπωναν Τούρκικη βάση

Στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός και ικανοποίηση από την πορεία της προσθήκης των πανίσχυρων Γαλλικών αεροσκαφών στο στόλο της.

Τα Rafale τα τρέμει η Τουρκία η οποία έχει δεχτεί τον περασμένο Ιούλιο επίθεση από αυτά η οποία ισοπέδωσε στρατιωτική τους βάση στην Λιβύη χωρίς μάλιστα κανείς να καταλάβει πως έγινε η επίθεση.

Η Τούρκικη αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη βομβαρδίστηκε από τα Γαλλικά μαχητικά… αγνώστου προέλευσης. Κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας ισοπεδώθηκαν από την επίθεση των μαχητικών.

Η επίθεση μάλιστα πραγματοποιήθηκε από απόσταση 90 με 100 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ψάχνουν τι τους χτύπησε. Η συγκεκριμένη αιφνίδια επίθεση ήταν και ένα μεγάλο πλήγμα στο κύρος του πολυδιαφημιζόμενου αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk αλλά και του Hisar.