ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιώργος Τσίπρας: Φτιάχνουμε αφηγήματα με το Αρχύτας – Δεν έχει καμία βάση

«Φτιάχνουμε αφηγήματα (σ.σ. στην ΕΑΒ) που δεν έχουν καμία βάση για το που θα καταλήξουν», είπε.
Γιώργος Τσίπρας: Φτιάχνουμε αφηγήματα με το Αρχύτας – Δεν έχει καμία βάση

Γιώργος Τσίπρας: Φτιάχνουμε αφηγήματα με το Αρχύτας είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πορεία των ελληνικών προγραμμάτων UAV και drone.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά με αυτά που γνωρίζω νομίζω ότι φτιάχνουμε αφηγήματα (σ.σ. στην ΕΑΒ) που δεν έχουν καμία βάση για το που θα καταλήξουν. Έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα», σημείωσε ο Γιωργος Τσίπρας, μιλώντας στο Rise TV.

«Γενικά υπάρχει ένα στιλ από την παρούσα κυβέρνηση, αυτό το “δεν φοβόμαστε τίποτα”, “άμα θέλετε ελάτε”. Δεν κάνουν και πολυ καλό αυτά. Είναι μία μαγκιά χωρίς κόστος. Τσάμπα μαγκιά», συμπλήρωσε.

Γιώργος Τσίπρας: Φτιάχνουμε αφηγήματα με το Αρχύτας – Δεν έχει καμία βάση

Πάντως ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των υπολοίπων προγραμμάτων, καθώς όπως είπε έχουμε δυνατότητες καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα αξιόλογα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, τα οποία με βάση έναν στρατηγικό σχεδιασμό θα μπορούσαν φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα βέβαια σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Σταϊκούρα, (το υπουργείο Οικονομικών χρηματοδοτεί το πρόγραμμα «Αρχύτας»), προς το τέλος του τρέχοντος έτους, με τη λήξη των ελέγχων, η ΕΠΑ θα είναι έτοιμη να λάβει παραγγελίες για την κατασκευή αεροσκαφών για διάφορες χρήσεις, ενώ όσον αφορά το πρόγραμμα «Γρύπας», η πρώτη του φάση προβλέπει την καταγραφή και ανάλυση των λειτουργιών, στις οποίες οι χρήστες επιθυμούν να συμμετάσχει το αεροσκάφος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως «υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές» των Belharra και Rafale.

«Αυτά (τα προγράμματα εξοπλισμού) θέλουν προτεραιοποίηση, τι παίρνεις και με βάση ποιο σχεδιασμό, με τι δυνατότητες συντήρησης, σε τι τιμές τα παίρνεις. Εκεί πέρα υπάρχουν ζητήματα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα είναι πολλά τα λεφτά και «τα πληρώνουμε εμείς, όχι η κύβέρνηση και ο Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>