ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η Ελλάδα υψώνει ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο κατά της Τουρκίας με τα ελικόπτερα Romeo» – Τι εξοπλισμό έχουν

Κ. Ιατρίδης, πολεμικός αναλυτής: Ανυψώνουμε ένα ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο με τα ελικόπτερα Romeo – Ποιος ο εξοπλισμός τους.
«Η Ελλάδα υψώνει ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο κατά της Τουρκίας με τα ελικόπτερα Romeo» – Τι εξοπλισμό έχουν

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κωνταντίνος Ιατρίδης (πτέραρχος ε.α και αμυντικός αναλυτής) στην εκπομπή «συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Ελλάδα υψώνει ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο κατά της Τουρκίας με τα ελικόπτερα Romeo.

«Η Ελλάδα ανυψώνει ένα ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με την απόκτηση των τριών ελικοπτέρων Romeo και των ακόμη τεσσάρων που θα παραλειφθούν το 2025», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews Όπως εξήγησε «είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχει σύγχρονα συστήματα και σαφώς θα ενισχύσει τις δυνατότητες του πολεμικού μας ναυτικού. Είναι εξοπλισμένο και με σύγχρονες τορπίλες και με τελευταίας γενιάς sonar εντοπισμού υποβρυχίων ακόμη και αθόρυβων – «αόρατων» – όπως είναι τα 214 τα οποία έχει και η Τουρκία». O κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε και στην πτώση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 block 52 plus και ειδικότερα στον χρόνο που χρειάστηκε για να εντοπιστεί ο πιλότος, τονίζοντας ότι μέχρι να απογειωθεί από τη Λήμνο το Super Puma, μέχρι να εντοπιστεί ο πιλότος και στη συνέχεια μέχρι να ελεγχθεί, περνάει χρόνος.

Όπως σημείωσε «αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, επομένως από τη στιγμή που θα το εντοπίσει με τις υπερσύγχρονες τορπίλες δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει, ενώ έχει και βλήματα επιφανείας». Επιπλέον, όπως ανέφερε «μπορεί να συνεργαστεί και με τις Belh@rra και με τα P-3 Orion, που θα έρθουν στο ναυτικό μας καθώς είναι στην ΕΑΒ και εκσυγχρονίζονται.

Για την εκπαίδευση των πιλότων στα ΜΗ-60 Romeo, ανέφερε πως « χρειάζεται να εκπαιδευτούν. Για κάθε καινούριο ελικόπτερο οι πιλότοι πρέπει να εκπαιδευτούν στα καινούρια συστήματα. Άλλο το πετώ ένα ελικόπτερο και γνωρίζω κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες απογείωσης, προσγείωσης ή κάποια χαρακτηριστικά, θέλει όμως ξανά εξάσκηση και ξανά διάβασμα και μελέτη των καινούργιων συστημάτων».

«Το ναυτικό έχει μείνει λίγο πίσω. Πέραν της φρεγάτας Belh@rra, χρειαζόμασταν τέτοια αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολεμου» τόνισε.
Προς απόκτηση επτά νέων καναντέρ CL-515 – «Πολύ πιο σύγχρονα από τα ήδη υπάρχοντα CL-415»

Για τα επτά νέα καναντέρ που θα προμηθευτεί η χώρα μας από τον Καναδά και για την καθυστέρηση που υπήρχε στην απόκτησή τους εξήγησε πως «είχε κλείσει η εταιρεία Bombardier, δεν υπήρχαν απαιτήσεις και δεν μπορούσε μόνο η Ελλάδα να παραγγείλει επτά καναντέρ για να ξανατεθεί σε λειτουργία. Επομένως έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγιναν μαζικές παραγγελίες, οπότε ξανανοίγει η εταιρεία και η Ελλάδα είναι η πρώτη που θα πάρει τα επτά καινούργια αεροσκάφη πλέον τα καναντέρ CL-515 τα οποία θα είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο σύγχρονα από τα ήδη υπάρχοντα καναντέρ CL-415.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Η Ελλάδα υψώνει ανθυποβρυχιακό τοίχο στο Αιγαίο κατά της Τουρκίας με τα ελικόπτερα Romeo» – Τι εξοπλισμό έχουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.