ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία θα γεμίσει κινέζικα αυτοκίνητα! – Τι συνέβη

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD κατασκευάζει εργοστάσιο στην Τουρκία
Η Τουρκία θα γεμίσει κινέζικα αυτοκίνητα! – Τι συνέβη

Συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έκανε η Τουρκία με την Κίνα προκειμένου η χώρα της Ασίας να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στην εταιρεία BYD η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα (8/7) στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τεράστιες επιδοτήσεις από την Τουρκία προς τον κινεζικό «κολοσσό» προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου.

Από εκεί και πέρα στόχος είναι να παράγονται από την BYD περίπου 150.000 οχήματα κάθε χρόνο και πολλά από αυτά θα εξάγονται σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς η Τουρκία τελωνειακή ένωση με την Ευρώπη.

Να προσθέσουμε οτι περίπου 5.000 θα είναι οι Τούρκοι που θα εργάζονται για την εταιρεία αυτή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί οτι αυτή είναι η πρώτη επένδυση των Τούρκων στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά από τις μεγάλες επενδύσεις της Toyota, της Hyundai και της Honda, ενώ είχαν προηγηθεί τη δεκαετία του ’70 αυτές των Renault, FIAT κ.α.

Πρέπει να βεβαίως να δούμε πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη σε αυτό και συγκεκριμένα οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ηπείρου που δεν βλέπουν με καλό μάτι την Κίνα, καθώς αποτελεί ισχυρό αντίπαλο.

Να σημειώσουμε οτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από περίπου ένα μήνα είχε αυξήσει τους δασμούς στα κινέζικα αυτοκίνητα και να που τώρα η BYD «αναγκάστηκε» να έρθει να επενδύσει στην γειτονική μας χώρα ώστε η φορολογία πλέον να μειωθεί αισθητά.

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για τα κινέζικα αυτοκίνητα BYD

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία θα γεμίσει κινέζικα αυτοκίνητα! – Τι συνέβη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.