ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία βάζει και πάλι εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά – Αυτή θα είναι η τιμή

Με εισιτήριο 25 ευρώ η είσοδος στην Αγιά Σοφιά από σήμερα στην Τουρκία
Η Τουρκία βάζει και πάλι εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά – Αυτή θα είναι η τιμή

Σε μια σημαντική απόφαση φαίνεται πως προχωρά από σήμερα η Τουρκία καθώς όπως ανακοίνωσε τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού η είσοδος στην Αγιά Σοφιά θα γίνεται και πάλι με εισιτήριο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η είσοδος στον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας, θα γίνεται όπως και πριν μετατραπεί σε τζαμί.

Και πάλι με εισιτήριο η είσοδος στην Αγιά Σοφιά – Αυτή θα είναι η τιμή

Ειδικότερα, η είσοδος για τους ξένους υπηκόους (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι θα ταξιδεύουν από την Ελλάδα) που θα εισέρχονται στην Αγιά Σοφιά για τουριστικούς σκοπούς θα γίνεται με την επίδειξη εισιτηρίου, η αγορά του οποίου θα ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Αντιθέτως, ελεύθερη αναμένεται να παραμείνει η είσοδος για όσους θα μεταβούν εκεί προκειμένου να πάνε να προσευχηθούν.

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στην οποία και αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου.

Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Τέλος, γίνονται και οι διαχωρισμοί ανάμεσα σε Τούρκους και μη Τούρκους κατά την είσοδο τους στην Αγιά Σοφιά, η οποία και θα γίνεται όπως προαναφέραμε με διαφορετικό τρόπο.

Ενδεχομένως η είσοδος με εισιτήριο να έχει σχέση και με τις σοβαρές ζημιές που εντοπίζονται στο ναό, τη στιγμή που υπάρχει η απορία για το αν ο Ερντογάν τον αφήνει επίτηδες για να πέσει.

Πηγή: Geostratigika.gr

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία βάζει και πάλι εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά – Αυτή θα είναι η τιμή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.