×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Η Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών – «Μπαράζ» νέων NAVTEX


Στέλιος Ανδρικάκης

Η Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών – «Μπαράζ» νέων NAVTEX


Οι πολλαπλές NAVTEX με τις οποίες «βομβαρδίζει» η Άγκυρα για αποστρατικοποίηση, είναι στρατηγική που η Τουρκία ακολουθεί με απόλυτη προσήλωση, έχοντας σε πρώτη φάση να πετύχει τον «μιθριδατισμό» μας.

Η αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου τίθεται από την Άγκυρα σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα που η Ελλάδα προγραμματίζει εδώ και πολύ καιρό.

Η Άγκυρα με αντί-NAVTEX, θέτει ξανά θέμα αποστρατικοποίησης για την Τήλο, τη Χάλκη, τα Ψαρά, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τον Άγιο Ευστράτιο!

Οι σχετικές αντί-NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1458/20

AEGEAN SEA

1.NAVTEX MESSAGE NUMBER HA08-708/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PISCOPIS (TILOS) AND CALKI ISLANDS SET BY THE 1947 PARIS PEACE TREATY.

2.CANCEL THIS MESSAGE 241100Z NOV 20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολλανδοί: Οι Έλληνες δίνουν βάσεις στους Αμερικανους για F-35 – Φεύγει το Ιντσιρλίκ

TURNHOS N/W : 1457/20

AEGEAN SEA

1.NAVTEX MESSAGE NUMBER LA51-246/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PSARA ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2.CANCEL THIS MESSAGE 241100Z NOV 20.

TURNHOS N/W : 1456/20

AEGEAN SEA

1.NAVTEX MESSAGE NUMBER LA52-247/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF LEMNOS, AYA EVSTRATIOS AND LESBOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.

2.CANCEL THIS MESSAGE 231100Z NOV 20.

Η Ελλάδα με κάποιο τρόπο θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όλα αυτά είναι ανοησίες και δεν μπαίνει καν στη σκέψη ότι ενδέχεται οποιοσδήποτε  -σύμμαχος πολύ περισσότερο- να της ζήτησει να κουβεντιάσει τέτοια θέματα.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι βγάζουν σε δικά τους ύδατα το “Piri Reis” γνωστό από παλαιότερες ελληνοτουρκικές περιπέτειες. Τον Mάρτιο του 1987, οι έρευνες του «Πίρι Pέις» σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Θάσου, στην αμφισβητούμενη από την Tουρκία, ελληνική υφαλοκρηπίδα, αποτέλεσαν την αφορμή για μία από τις πιο σοβαρές ελληνοτουρκικές εντάσεις.

TURNHOS N/W : 1459/20

AEGEAN SEA

1.UNDERWATER OPERATIONS, BY R/V K.PİRİ REİS BETWEEN 24-26 NOV 20 THE BAY OF İZMİR, KARABURUN AND THE BAY OF ÇEŞME.

100 METER BERTH REQUESTED.

2.CANCEL THIS MESSAGE 262059Z NOV 20

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη κρίσιμη Σύνοδο του Δεκεμβρίου

Από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής (1-2 Οκτωβρίου) η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πέντε NAVTEX για το Oruc Reis σε περιοχή που η Ελλάδα θεωρεί δική της υφαλοκρηπίδα, έχει διατηρήσει τα ερευνητικά της πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ και έχει προχωρήσει σε κινήσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι οποίες είναι αντίθετες με τα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, λόγω της παραμονής του Oruc Reis στην περιοχή, έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα. Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει δείξει να επιλέγει έναν από τους δύο δρόμους που τις υπέδειξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Οκτώβριο, μόνο που είναι ο αντίθετος από αυτόν που ήλπιζαν οι «27».

Πηγή: Pentapostagma.gr

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras