ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ειδομένη: Ανησυχητική συγκέντρωση μεταναστών και φόβοι για εισβολή – Προκαλούν ζημιές σε περιουσίες

Η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει κατά χιλιάδες τους μετανάστες στον Έβρο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ζήτημα πλέον και στην Ειδομένη.
Ειδομένη: Ανησυχητική συγκέντρωση μεταναστών και φόβοι για εισβολή – Προκαλούν ζημιές σε περιουσίες

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη τα τελευταία 24ωρα καθώς ορδές μεταναστών καταφτάνουν στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 1.000 έχουν «συσσωρευτεί» θέλοντας να περάσουν τα σύνορα. Γενικότερα οι ροές παράνομων μεταναστών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την Τουρκία φυσικά να είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Γι αυτό άλλωστε και η χώρας προχώρησε σε έκτακτα μέτρα επιμήκυνσης του φράχτη στον Έβρο, αλλά και σε μια σειρά άλλων ενεργειών (περιπολίες, κάμερες, φωτισμός).

Η ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα όμως, έχει οδηγήσει αρκετούς παράνομους μετανάστες (από Αφγανιστάν και Πακιστάν) να προσπαθούν να περάσει στην Ευρώπη μέσω Σκοπίων ή Βουλγαρίας. Για να το καταφέρουν αυτό προσπαθούν να περάσουν μέσω της Ειδομένης που βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

Οπως καταγγέλλουν οι Έλληνες πολίτες της περιοχές, η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει την προσπάθεια του 2015, όταν στην Ειδομένη είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να περάσουν στην πλευρά των Σκοπίων και στη συνέχεια να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα οι μετανάστες έχουν ήδη προκαλέσει πολλές ζημιές σε αγροτικές εγκαταστάσεις, σε περιουσίες, ενώ η περιοχή έχει αρχίσει και θυμίζει σκουπιδότοπο.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Ειδομένης που φοβάται τη δημιουργία καταυλισμού στο σημείο και κάνει έκκληση προς της ελληνικές αρχές: «Σιγά σιγά δημιουργείτε μια νέα Ειδομένη του 2015. Πρέπει να υπάρξει άμεσα αντίδραση της Πολιτείας, αντίδραση της αστυνομίας. Επίσης καταστρέφουν δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να τρέξει νερό, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να μην έχει νερό ο οικισμός».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ειδομένη: Ανησυχητική συγκέντρωση μεταναστών και φόβοι για εισβολή – Προκαλούν ζημιές σε περιουσίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.