ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΗΠΑ: Επιστολή από βουλευτές στον Μπάιντεν με αίτημα να μη γίνει συμφωνία για F-16 με την Τουρκία!

Αίτημα από 35 βουλευτές προς τον Τζο Μπάιντεν να μην παραχωρήσει F-16 στην Τουρκία καθώς «διαπράττει εγκλήματα πολέμου».
ΗΠΑ: Επιστολή από βουλευτές στον Μπάιντεν με αίτημα να μη γίνει συμφωνία για F-16 με την Τουρκία!

Την αντίθεσή τους με την παραχώρηση F-16 στην Τουρκία εξέφρασαν 35 βουλευτές των ΗΠΑ οι οποίοι ζητάνε από τον Τζο Μπάιντεν να μη προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν.

Συνολικά οι 35 βουλευτές προέρχονται τόσο από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών όσο και από το κόμμα των Δημοκρατικών δηλώνουν πλήρως αντίθετη με μια τέτοια κίνηση των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα μέσω της επίσημης επιστολής της οποίας απέστειλαν στον Αμερικανό πρόεδρο δηλώνουν την ανησυχία τους για μια τέτοια κίνηση χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά της Τουρκίας ως «αντιΝΑΤΟϊκή».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι ο Ερντογάν επιδιώκει το προσωπικό του συμφέρον και όχι αυτό του ΝΑΤΟ κάτι το οποίο σημειώνουν ότι δεν αποτελεί έκπληξη.

Στη συνέχεια γίνεται ενδελεχής αναφορά στις χρόνιες προσπάθειες της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει τις γύρω της περιοχές όπως την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ακόμη, σημειώνεται ότι η Τουρκία έχιε «διαπράξει εγκλήματα πολέμου» χρησιμοποιώντας όπλα με προέλευση από την Αμερική.

Επίσης, αναφορά γίνεται και στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο αναγράφοντας στην επιστολή ότι τα Αμερικάνικα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί για παραβίαση κυρίαρχου εδάφους των δύο χωρών συμμάχων και μελών του ΝΑΤΟ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες ενός αφοσιωμένου συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.», σημειώνεται.

Τέλος, γίνεται λόγος και για την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας με άδικες εκλογές και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την εξασφάλιση της εξουσίας από τον Ερντογάν την ώρα που η Τουρκική οικονομία καταρρέει.

Έβρος: Έτσι θα περάσουν το ποτάμι τα ελληνικά άρματα αν χρειαστεί – Με το στόμα ανοιχτό οι Αμερικανοί

Tουρκία: Ιδρύει στρατό drone και τον ρίχνει στο Αιγαίο

Fuel Pass 2: Με τον ερχομό του πέφτει και η τιμή στη βενζίνη!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ