ΗΠΑ: Στην αγορά και παραλαβή την Πέμπτη του τρομερού ισραηλινού αντιαεροπορικού συστήματος Iron Dome προχώρησε η Ουάσιγκτον. Η είδηση για τα πρώτα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome, τα οποία παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ πέρυσι, φιλοξενήθηκε και στα τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη δήλωση του ισραηλινού...

ΗΠΑ: Στην αγορά και παραλαβή την Πέμπτη του τρομερού ισραηλινού αντιαεροπορικού συστήματος Iron Dome προχώρησε η Ουάσιγκτον.

Η είδηση για τα πρώτα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome, τα οποία παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ πέρυσι, φιλοξενήθηκε και στα τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στη δήλωση του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, έγινε γνωστό ότι τα πρώτα συστήματα παραδόθηκαν με μια συμβολική τελετή στις εγκαταστάσεις του της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής του συστήματος, Rafael.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ανακοινώθηκε ότι η παράδοση του δεύτερου συστήματος θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο αμερικανικός στρατός κατέληξε σε συμφωνία με το Ισραήλ για την πώληση των συστημάτων Iron Dome τον περασμένο Αύγουστο.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με το πού θα χρησιμοποιηθούν τα συστήματα από τον στρατό των ΗΠΑ, όμως ανησυχούν πως πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ελλάδα και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την παρουσία τους τους τελευταίους μήνες (σ.σ. και με αμερικανική βάση).

Ο αμερικανικός στρατός είχε στείλει το μεγαλύτερο αεροπλάνο φορτίου στον κόσμο, το AN-225, στο Τελ Αβίβ για να παραλάβει το Iron Dome.