ΗΠΑ προς την Τουρκία: Είναι απαραίτητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα χαρακτήρισε την Τουρκία ως απαραίτητο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν οι ΗΠΑ μέσω του πρέσβη στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ που χαρακτήρισε την γειτονική μας χώρα ως απαραίτητο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Ο Τζεφ Φλέικ αποθέωσε τους Τούρκους και τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «Η Τουρκία είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος, σταθερά προσηλωμένη στο ΝΑΤΟ και ένας σημαντικός εταίρος σε μια περιοχή συνεχών αλλαγών».

Μετά την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ έγραψε ένα άρθρο με θέμα «Η πολιτική των κομμάτων τελειώνει στην άκρη του νερού».

Οι ΗΠΑ θέλουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία που δεν βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο καλύτερο επίπεδο εξαιτίας του deal για τα F-35 τα οποία εγκατέλειψε οριστικά ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν επιθυμεί με την σειρά του να απολαύσει και πάλι την στήριξη των Αμερικάνων και έλαβε με μεγάλη ικανοποίηση την επιστολή του Φλέικ αλλά και τα όσα κολακευτικά ανέφερε σε αυτήν.

Ο Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως πιεσμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τόνισε οτι η Τουρκία κάνει μια προσπάθεια να έχει τη δική της αυτοδυναμία με την κατασκευή του πλοίου που θα έχει τον ρόλο του κατασκόπου στο Αιγαίο αλλά και του δικού της μαχητικού αεροσκάφους σε μια προσπάθεια να ρίξει λάσπη στην ελληνική ενίσχυση, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να μιλούν για μεταχειρισμένα Rafale.

Οι γείτονες λοιπόν αφού πρώτα μετέδωσαν σε ζωντανή σύνδεση την παραλαβή, φαίνονται πως ψάχνονται για ένταση, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί απαντήσεις στα ελληνοτουρκικά θέματα προκειμένου να ανεβάσει την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.