Υποβρύχια 214: Πρόσκτηση είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για την αγορά ή όχι νέων υποβρυχίων.

Πίσω από μία λέξη που χρησιμοποίησε ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ίσως κρύβεται το σχέδιο για την αγορά άλλων έξι γερμανικών υποβρυχίων.

Υποβρύχια 214: Πρόσκτηση είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για την αγορά ή όχι νέων υποβρυχίων.

Θα μπορούσε να πει κανείς πω η λέξη αυτή είναι που… προδίδει την αγορά άλλων έξι υποβρυχίων (2+2+2) από την Ελλάδα.

Πρόσκτηση είναι η απόκτηση παραπάνω εφοδίων ή αλλιώς η αύξηση των εφοδίων που ήδη υπάρχουν.

Έτσι, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη λέξη ίσως για να πει με νόημα πως υπάρχει σχέδιο για την αύξηση του αριθμού των υποβρυχίων, αλλά όπως σημείωσε «είναι απόρρητο».

Η Ελλάδα, βάσει της σε ισχύ συμφωνίας με την Γερμανία, μπορεί να ενεργοποιήσει την αγορά επιπλέον υποβρυχίων.

Η διαδικασία πήγε πίσω λόγω των προβλημάτων που αρχικά είχαν παρουσιαστει στα γερμανικά 214 που αγόρασε η Αθήνα.

Όμως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα ελληνικά πλέον 214 έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η αγορά από την Τουρκία έξι 214 από την Γερμανία, έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικα της Αθήνας, σχετικά με την ενεργοποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας με το Βερολίνο για επιπλέον έξι υποβρύχια.

Στο κάδρο αναμένεται να έχει μπει και η γερμανική πρόταση για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αφού οι Γερμανοί ίσως βάλουν στο παιχνίδι τα υποβρύχια ως «προίκα» για την αγορά των νέων ελληνικών φρεγατών από την Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

ΥΕΘΑ: Απόρρητο αν θα πάρουμε υποβρύχια – Η Αθήνα πάει για τον απόλυτο αιφνιδιασμό

Τούρκοι: Οι Ρώσοι τους βοηθούν να φτιάξουν μαχητικό 5ης γενιάς – Τα Rafale είναι 4,5 γενιάς

Τούρκοι: Σε άσκηση στην Ρουμανία καταρρίψαμε F-35 – Δεν θα έχουμε θέμα με τα Rafale

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο