ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214 υποβρύχια;
Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214, όπως άφησε να εννοηθεί ο ο ΑΓΕΝ, σε ομιλία του λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου;

«Προχωρούμε ήδη στην διερεύνηση νέων δυνατοτήτων για το Στόλο, με την διερεύνηση πρόσκτησης δοκιμασμένων και αξιόπιστων λύσεων σε Φρεγάτες, Υποβρύχια και Ναρκοθηρευτικά», σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η συγκεκριμένη φράστη του ΑΓΕΝ θεωρήθηκε αρχικά ως ενδεικτική της διάθεσης του Πολεμικού Ναυτικού να προχωρήσει σε συνομιλίες για μεταχειρισμένα υποβρύχια.

Η συγκεκριμένη θεωρεία θα μπορούσε να είναι αληθινή αφού η Ελλάδα ενδιαφέρεται τόσο για μεταχειρισμένες φρεγάτες (σ.σ. τις ολλανδικές και μετά τις βελγικές Μ) όσο και για μεταχειρισμένα ναρκαλιευτικά από την Ολλανδία (σ.σ. και η Μεγάλη Βρετανία είχε παίξει κάποια στιγμή δυνατά).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, ο ΑΓΕΝ αναφέρονταν όχι σε δοκιμασμένα μεταχειρισμένα υποβρύχια αλλά σε δοκιμασμένα καινούργια υποβρύχια.

Δοκιμασμένα καινούργια υποβρύχια θα μπορούσε να είναι τα 2+2 214 τα οποία έχει την δυνατότητα να αποκτήσει η Ελλάδα από την Γερμανία, αν η Αθήνα ενεργοποιήσει την option συμφωνία με το Βερολίνο.

Η αρχική συμφωνία με την Γερμανιά αφορούσε σε 4+2 214 τα οποία στην πορεία ευελπιστούμε να γίνουν 4+2+2 (σύνολο οκτώ, τα τέσσερα ήδη υπάρχουν συν ένα εκσυγρονισμένο).

Τώρα, ίσως στο μέλλον δούμε κάποια κίνηση και για τα γαλλικά Barracuda, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν τις εξελίξεις αναφορικά με τα εξοπλιστικά της Αθήνας μας έλεγαν πως το συγκεκριμενο σενάριο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί λόγω και του μεγάλου μεγέθους τους (5,300 t έναντι 1,860 t των 214).

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Χώρα έκπληξη αγοράζει τα τουρκικά UAV – H αντίδραση της Ελλάδας

Rafale: Ακόμα δεν τα πήραμε και κλείδωσε η αναβάθμιση

Υποβρύχια: Η Ελλάδα ενεργοποιεί την συμφωνία και για άλλα 214;

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ