ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Iron Beam: Το μικρό Iron Dome κατά των Bayraktar που βλέπει η Ελλάδα στο Ισραήλ

To ισραηλινό σύστημα αεράμυνας με λέιζερ έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει πυραύλους μικρού βεληνεκούς και όλμους και έχει εμβέλεια έως και 7 χλμ.
Iron Beam: Το μικρό Iron Dome κατά των Bayraktar που βλέπει η Ελλάδα στο Ισραήλ

Iron Beam: Το μικρό Iron Dome κατά των Bayraktar που θα είναι ένα από τα συστήματα που θα δει η Ελλάδα στο Ισραήλ.

Το Iron Beam είναι αλλιώς και το… μικρό Iron Dome, που το Ισραήλ χρησιμοποιεί για τις καταρρίψεις των εχθρικών drone.

To ισραηλινό σύστημα αεράμυνας με λέιζερ έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει πυραύλους μικρού βεληνεκούς και όλμους και έχει εμβέλεια έως και 7 χλμ.

Συνήθως λειτουργεί κοντά στο σύστημα Iron Dome (σ.σ. μπορει να λειτουργήσει και μόνο του) για να αναχαιτίσει αποτελεσματικά βλήματα και UAV με κόστος 3,5 δολαρίων η βολή.

Δεν είναι λίγοι στο ελληνικό Πεντάγωνο που όπως μαθαίνουμε θεωρούν το Iron Beam (σ.σ. το οποίο έχει δοκιμαστεί επιτυχώς) ιδανικό για τα ελληνικά νησιά και κατά των τουρκικών UAV.

Αναμένεται ταξίδι του Έλληνα ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, στο Ισραήλ, όπου λέγεται πως μεταξύ των συστημάτων που θα μελετηθούν θα είναι και το Iron Beam.

Σύμφωνα με τη Real News οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί σε πολλά νησιά και θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να «τυφλωνει» τα τουρκικά Βayraktar όταν αυτά κάνουν… υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα γεμίζει Έβρο και νησιά με τους ισραηλινούς SpikeNLOS – Kοντά σε συμφωνία

Τούρκοι: Γιατί στέλνουν συνέχεια κατασκοπευτικά πάνω από μικρό ελληνικό νησί – Το μυστικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Iron Beam: Το μικρό Iron Dome κατά των Bayraktar που βλέπει η Ελλάδα στο Ισραήλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.