Κάλυμνος: Αφιέρωμα στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων από τους Βρετανικούς Times, που θεωρείται κορυφαίος προορισμός αναρρίχησης.

Αφιέρωμα στην Κάλυμνο από τους Βρετανικούς Times, που θεωρείται κορυφαίος προορισμός αναρρίχησης.

Η Κάλυμνος αποθεώνεται από τον διεθνή Τύπο και η Τουρκία… φουντώνει! Το βρετανικό πρακτορείο «Times» του Λονδίνου, έκανε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στο ελληνικό νησί, το οποίο εξήρε για την φυσική ομορφιά του.

To «νησί των σφουγγαράδων», το οποίο σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει 17.797 μόνιμους κατοίκους θεωρείται ιδανικός τόπος για εξερευνήσεις, πεζοπορίες και αναρριχήσεις.

Ειδικά αυτή η εποχή μάλιστα (Σεπτέμβρης – Οκτώβρης) θεωρείται ιδανική για τα παραπάνω, καθώς δεν κάνει ούτε πολύ ζέστη, ούτε κρύο και επιπλέον δύσκολα θα έχουμε και βροχές.

Το σπορ της αναρρίχησης έχει  γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και είναι χαρακτηριστικό η Κάλυμνος δέχεται πολύ τουρισμό για τον συγκεκριμένο λόγο, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ξένες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων επισκέπτονται από Αμερικανούς έως Ιάπωνες!

Το αφιέρωμα που έκανε στην Κάλυμνο το μεγάλο βρετανικό πρακτορείο δεν άρεσε στους Τούρκους, οι οποίοι αρκετές φορές την έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Για αυτό οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν την Κάλυμνο απέναντι στον Ερντογάν που προσπαθεί να «γκριζάρει» ολόκληρο το Αιγαίο.