×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αθλιότητα των Τούρκων στα Βαρώσια (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αθλιότητα των Τούρκων στα Βαρώσια (vid)


Αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε Κύπρο και Ελλάδα η νέα αθλιότητα της Τουρκίας του ακραίου προέδρου Ερντογάν στα Βαρώσια. Γεγονός που οδήγησε στην πραγματοποίηση δυναμικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από Ελληνοκύπριους στο οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο.

Τη συγκέντρωση για τα Βαρώσια, οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», που απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατιωτικός αναλυτής: «Οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι ο Ερντογάν τους εξαπατά» (vid)

Οι διαδηλωτές κρατώντας περήφανα Ελληνικές και Κυπριακές σημαίες, έγραψαν σε μπάνερ τα ονόματα των ελληνικών χωριών στα Κατεχόμενα.

Ζήτησαν, επίσης, από τον ΟΗΕ να προβεί στις δέουσες ενέργειες ,για να παύσει η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και οι προσπάθειες για αλλοίωση του χαρακτήρα των κατεχόμενων περιοχών.

Πριν από δέκα ημέρες, η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα αποφάσισε να ανοίξει μέρος του παραλιακού μετώπου στην περίκλειστη πόλη του Βαρωσίου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, κατά παράβαση σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Παρά τις επανηλειμμένες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για ανάκληση της απόφασης, τα Βαρώσια παραμένουν ανοιχτά.

 Βαρώσια: Δείτε το ρεπορτάζ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίαςΤελευταία Νέα