ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κύπρος: Βρήκαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου – Τρέχει ο East Med να προλάβουν;

Τη νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης στο σημείο Cronos-1 του τεμαχίου 6, ανακοίνωσε τη Δευτέρα και η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.
Κύπρος: Βρήκαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου – Τρέχει ο East Med να προλάβουν;

Κύπρος: Βρήκαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Cronos-1, ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με δήλωση της TotalEnergies.

Η ανακάλυψη αφορά, αναφέρει η ιταλική Repubblica, τo τεμάχιο 6 και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ήδη το Ισραηλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στο αγωγό, ο οποίος θα μεταφέρει το φυσικό αέριο, μέσω Ελλάδας στη Ευρώπη.

Λέτε μετά από αυτή την ανακάλυψη να… θεωρηθεί συμφέρουσα η κατασκευή του East Med;

Κύπρος: Βρήκαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου – Τρέχει ο East Med να προλάβουν;

Μην ξεχνάμε ότι τα περί ασύμφορης κατασκευής, που τόνιζε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφορούσαν στην περίοδο πριν τον ουκρανορωσικό πόλεμο.

Τη νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης στο σημείο Cronos-1 του τεμαχίου 6, ανακοίνωσε τη Δευτέρα και η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου, μετά το πέρας της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Να θυμίσουμε πως όπως έγραφε το geostratigika.gr, τελευταία έχουν ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες που συνδέονται με τον αγωγό East Mediterranean (EastMed).

Οι νικητές πλειοδότες θα κατασκευάσουν και θα εγκαταστήσουν τον χερσαίο τμήμα του EastMed στην Ελλάδα όσο και τις υπέργειες εγκαταστάσεις του (AG) στην Κύπρο, την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το upstreamonline.com, τα έγγραφα προεπιλογής έπρεπε να υποβληθούν μέχρι τον προηγούμενο μήνα, ώστε η κοινοπραξία IGI-Poseidon της ιταλικής Edison και η Depa της Ελλάδας να λάβουν την τελική επενδυτική απόφαση.

Ο East Med είναι αγωγός ο οποίος θα χρειαστεί χρόνια για να κατασκευαστεί και να γίνει λειτουργικός. Αυτό το γνωρίζει η Ε.Ε..

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Κοροϊδεύουν την Ελλάδα οι Τούρκοι – Κωμωδία UAV από την Αθήνα

Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» στον Έβρο, έκτακτη συνεδρίαση με Μητσοτάκη – Η Τουρκία θα επιχειρήσει νέα εισβολή μεταναστών;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.