Λύσσαξαν οι Τούρκοι: «Επιθετικές κινήσεις από την συμμορία των πέντε στη Μεσόγειο»


Κώστας Παπαδόπουλος

Λύσσαξαν οι Τούρκοι: «Επιθετικές κινήσεις από την συμμορία των πέντε στη Μεσόγειο»


Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι Τούρκοι λόγω «ΜΕΔΟΥΣΑΣ», που γίνεται φέτος για 10η φορά, θα διεξαχθεί από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Η Γαλλία θα συμμετάσχει με 1 έως 3 πολεμικά πλοία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2 έως 6 μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη F-16, 1 ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και 1 Λόχο Πεζοναυτών. Η Κύπρος με ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ειδικές δυνάμεις, ενώ η Αίγυπτος με το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο που διαθέτει και άλλα πολεμικά πλοία, καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη F-16, Rafale και Μirage-2000.

Την τελευταία φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Κλίμα σύγκρουσης από τους Τούρκους – «Οι Έλληνες πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση… S-300»

Όλα τα τουρκικά ΜΜΕ από το πρωί, έχοντας πάρει «γραμμή» από τον την Κυβέρνηση Ερντογάν, μιλούν για μία «βρώμικη συμμαχία» πέντε χωρών κατά της Άγκυρας.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η συμμορία των πέντε επιστρέφει!»

Αναλυτικά: 

«Η συμμετοχή της Γαλλίας και των ΗΑΕ στην άσκηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης θεωρείται πρόκληση. Η στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα ΗΑΕ και η Γαλλία θα λάβουν μέρος στην άσκηση  για πρώτη φορά.

Επιδεικνύοντας εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι αποδεικνύει το μίσος του προς την Τουρκία», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Πηγή: Pentapostagma.gr


Sportime Extras