Μέρκελ: Η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε με αρνητικό πρόσημο τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Η Άνγκελα Μέρκελ ρωτήθηκε αν υπήρξε «αποτυχία» στις διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι είναι αρχή της να μη χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη.

Πάντως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, έκανε λόγο για «οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Ιδού ένα απόσπασμα απ’ όσα είπε η Γερμανίδα καγκελάριος:

«Υπάρχει πρόοδος και οπισθοδρόμηση. Οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευτυχώς έχουν επανεκκινήσει, υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου.

Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήδη πετύχαμε κάποια μικρότερα βήματα.

Αυτά τα βήματα γίνονται τώρα πιο δύσκολα, διότι σχετικά με την Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα να κατευθύνουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με πολλή υπομονή, και αυτό είναι δύσκολη δουλειά, στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό τώρα ήταν σίγουρα μία οπισθοδρόμηση, αλλά από τέτοιες οπισθοδρομήσεις δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε».

 

Διαβάστε επίσης:

Αστάνα – Άρης 2-0: Άμυνα που… έμπαζε! (vids)

Αμαλία Κωστοπούλου: Απολαυστικό μασάζ

Κορονοϊός: Πάνω από 2.500 τα κρούσματα