ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μεταναστευτικό: Αυτά θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας εφόσον επιτευχθεί

Όσα θα περιλαμβάνει μια πιθανή συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα του μεταναστευτικού.
Μεταναστευτικό: Αυτά θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας εφόσον επιτευχθεί

Σε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα για την Ελλάδα έχει εξελιχθεί το μεταναστευτικό, καθώς ειδικά την τελευταία δεκαετία η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χρησιμοποιεί ώστε να αλλοιώσει τον ελληνικό πληθυσμό και παράλληλα να εκβιάζει συνεχώς, απαιτώντας να κάνουμε πίσω σε διάφορα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι επιτρέπουν σε… ορδές μεταναστών (στην πλειοψηφία τους όχι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες) να φτάνουν στα σύνορα της χώρας μας, είτε από την θάλασσα και το Αιγαίο, είτε από την ξηρά και τον Έβρο.

Το τελευταίο διάστημα και μετά τις συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο χώρες (Μητσοτάκης – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη) και που πρόκειται να γίνουν, η ελληνική πλευρά εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει μια «ύφεση» από πλευράς Τούρκων και το φαινόμενο να…ηρεμήσει. Έστω για λίγο τουλάχιστον.

Παράλληλα η Ελλάδα εκτιμά πως η Τουρκία δείχνει καλή θέληση και λόγω της επικείμενης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου. Εκεί το μεταναστευτικό θα συζητηθεί από όλες τις χώρες και εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μία συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία για μεταναστευτικό αναμένεται να περιλαμβάνει:

  • Περιορισμό μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα
  • «Χτύπημα» στα κυκλώματα των διακινητών που δρουν εντός της τουρκικής επικράτειας
  • Αύξηση του επιπέδου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας
  • Ταυτόχρονα, το αρμόδιο υπουργείο προωθεί νομοσχέδιο που θα διευκολύνει την εργασία των μεταναστών, σε μία σειρά από τομείς. Όπως, για παράδειγμα, η γεωργία και οι κατασκευές

Επίσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης θα περιλαμβάνει για το μεταναστευτικό

  • Μείωση στα τρία χρόνια (από επτά) για τη δυνατότητα εργασίας των μεταναστών.
  • Διεκδίκηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα εκπαίδευσης.

Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.