Θρίλερ με το δράμα εγκλωβισμένων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου - Δεν βρήκαν κάτι οι τουρκικές αρχές.

Θρίλερ με το δράμα εγκλωβισμένων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου - Δεν βρήκαν κάτι οι τουρκικές αρχές.

Ήδη από τον Ιούνιο ήταν λίγο πολύ γνωστό πως η Τουρκία θα στείλει «ορδές» μεταναστών στην Ελλάδα από το Αιγαίο με στόχο να πληγεί ο τουρισμός.

Τώρα, το δράμα 39 εξ αυτών παραμένει άλυτο, με τις τουρκικές Αρχές να αρνούνται να τους απομακρύνουν. Η ΕΛ.ΑΣ τις ενημέρωσε δύο φορές για να επέμβουν και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους μετανάστες της νησίδας στον Έβρο.

Εκείνοι φέρονται να έχουν απαντήσει δεν εντόπισαν από την δική τους πλευρά την ομάδα αυτή των προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα, όπως τονίζεται η στάθμη νερού σε αυτό το σημείο είναι τόσο χαμηλή που δεν θα μπορούσε να εγκλωβιστεί κάποιος σε νησίδα και μάλιστα για ημέρες.

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα έχει προκληθεί πολιτική κόντρα και για τον τραγικό θάνατο ενός πεντάχρονου κοριτσιού από τσίμπημα σκορπιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας».