×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πόλεμος Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας


Διονύσης Αντωνέλλος

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πόλεμος Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας


Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη παραμένει τεταμένη, αναφέρει η Interfax.

«Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ πολεμά σε όλο το μήκος των συνόρων, ιδίως στο βορρά, στο βορειοανατολικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Υπάρχουν θύματα τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό όσο και στους αμάχους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν, σε ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου της Αρμενίας την Κυριακή.

Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, οι Αρμενικές αρχές ανέφεραν ότι το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε επιθέσεις πυραύλων σε οικισμούς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Με τη σειρά του, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία άρχισε εχθροπραξίες και σημείωσε ότι τα στρατεύματά του ξεκίνησαν μια επιχείρηση σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή των συνόρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Αρμενία κήρυξε στρατιωτικό νόμο και κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ είπε ότι υπάρχουν νεκροι, αποτέλεσμα των μαχών στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στα 14 άτομα .

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει σε τεντωμένο σκοινί τις σχέσεις Άγκυρας – Μόσχας, με την Τουρκία να στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν και την Ρωσία την Αρμενία.

Η περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ είναι αμφισβητούμενη, διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (έως τον Φεβρουάριο του 2017 γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με την αρμενική πλειοψηφία.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τελευταία Νέα