ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά

Χαμός με τον Τσαβούσογλου - Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά
Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά

Παρότι στην Τουρκία τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις με την μάχη στις κάλπες για Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου, ο Τσαβούσογλου συνεχίζει τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, προκάλεσε για ακόμη μια φορά την Ελλάδα, ανοίγοντας θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών.

Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με δηλώσεις του στο Haber Turk, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως «Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχίας τους.

Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Διεκδικούν 10 μίλια (εναέριου χώρους) πάνω από τα 6 μίλια. Υπάρχει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών.

Η διεκδίκηση του εναέριου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστείο αλλά και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ας πούμε πως αυτό είναι το πιο απλό. Το ζήτημα είναι αν η άλλη πλευρά θα κάνει κάποιο βήμα στα θέματα αυτά.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως ’δεν συζητάμε άλλο θέμα εκτός από τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης’. Κι εμείς λέμε αν συνομιλήσουμε μόνο για ένα θέμα όσο όμως υπάρχουν τα υπόλοιπα θέματα εμείς θα συνεχίζουμε να έχουμε εντάσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέες προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.