ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας τσάκισε την Τουρκία στην Ε.Ε: «Νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα»

Ο Νίκος Δένδιας τσάκισε και πάλι την Τουρκία στην Ε.Ε. αποκαλώντας την «Νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα»!
Ο Δένδιας τσάκισε την Τουρκία στην Ε.Ε: «Νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα»

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει σε καθημερινή βάση, τις υπερπτήσεις που παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας μας, ο Νίκος Δένδιας απασφάλισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας τους γείτονες ως ένα «νεοθωμανικό φάντασμα» που απειλεί την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με την Βρετανίδα ομόλογο του, Λιζ Τρας αλλά και την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρωπαϊκά θέματα Γουέντι Μόρτον.

Κατά την συνάντηση τους, μίλησαν για τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Βρετανία την Δευτέρα και αφορά μια ευρεία γκάμα θεμάτων, με τον Νίκο Δένδια να σημειώνει πως «Καλύπτει οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ενδιαφέρει και τις δύο χώρες».

Κάπου, εκεί ανάμεσα στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά, εκεί όπου ο Ερντογάν προσπαθεί με κάθε τρόπο να οξύνει τα πνεύματα, αποσκοπώντας σε ένα θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μάλιστα, η Τουρκία αποτελεί ένα «νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα» με την δημιουργία πολέμου, σε περίπτωση που αυτή απλώς πράξει τα αυτονόητα και υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας την χαρακτήρισε ως ένα «περιφερειακό ταραξία», τονίζοντας πως η Αθήνα έχει πάρει έναν διαφορετικό δρόμο σε σχέση με τους Τούρκους.

Τέλος, με γνώμονα τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Βρετανία με την Τουρκία, η Ελλάδα έχει ακόμη έναν λόγο να νιώθει ικανοποίηση για την συμφωνία που υπεγράφη καθώς θα δώσει το δικαίωμα για μια πιο συχνή επικοινωνία με την Κυβέρνηση της χώρας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Δένδιας τσάκισε την Τουρκία στην Ε.Ε: «Νεοθωμανικό φάντασμα που απειλεί την Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.