ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ερντογάν θέλει να κατεβάσει το πορτραίτο του Κεμάλ! – Σχέδιο για τον «αιώνα του Ερντογάν» στην Τουρκία

Ακόμη μεγαλύτερες βλέψεις θα έχει ο Ερντογάν, εφόσον επανεκλεγεί, σύμφωνα με τον πτέραρχο Κωνσταντίνο Ιατρίδη.
Ο Ερντογάν θέλει να κατεβάσει το πορτραίτο του Κεμάλ! – Σχέδιο για τον «αιώνα του Ερντογάν» στην Τουρκία

Στη μεγαλομανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέκεται ο πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης και εκφράζει την πεποίθηση οτι εφόσον το 70χρονος πολιτικός επανεκλεγεί τότε στόχος του θα είναι να «…να κατεβάσει το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ».

Στα 20 χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο ο Τούρκος πρόεδρος έχει δείξει οτι δεν θέλει απλά να κυβερνήσει σαν ένας «απλός» ηγέτης, αλλά να μείνει στην ιστορία σαν «Σουλτάνος», σαν κάποιος «ήρωας» της Τουρκίας.

Γι αυτό και κάνει όσα κάνει, είτε κάνοντας πολυτελή ζωή και διαμένοντας στο παλάτι των 1000 δωματίων είτε μετατρέποντας την Αγιά Σοφιά σε τζαμί κτλ. Πράττει δηλαδή πράγματα που θεωρεί οτι του προσδίδουν λάμψη και μεγαλείο και που θα τον απαθανατίσουν στην ιστορία.

Όλα αυτά την ώρα που στην Τουρκία επικρατεί προεκλογικός «πυρετός» με τους δυο διεκδικητές της εξουσίας να αλλάζουν στρατηγική ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, με τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει προβάδισμα έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης,  πτέραρχος ε.α., αμυντικός αναλυτής ανέλυσε στην ΕΡΤ την τακτική του Τούρκου προέδρου και το διακύβευμα της κάλπης τόσο για τους Τούρκους όσο και για την Ελλάδα και τη Δύση.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως η πολιτική της Τουρκίας δεν πρόκειται να αλλάξει απέναντι στην Ελλάδα, όποιος υποψήφιος και να εκλεγεί. Δηλαδή θα συνεχίσουν οι Τούρκοι στο επεκτατισμό και τον αναθεωρητισμό.

«Το καλό για την Ελλάδα είναι οτι ο Ερντογάν με την πολιτική του. έχει δημιουργήσει μια μεγάλη δυσαρέσκεια προς την Δύση και εκεί η ελληνική διπλωματία πρέπει να επενδύσει. Επίσης επειδή η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όποιο αραβικό σχέδιο Μάρσαλ και να του δώσουνε δεν φτάνουν τα χρήματα για να ανοικοδομήσει αυτά που άφησε ο σεισμός. Άρα θα χρειαστεί χρήματα από τη Δύση και επομένως θα είναι κατά κάποιον τρόπο εξαρτώμενος. Το θέμα είναι οτι ο Ερντογάν αποδεικνύεται μεγάλος ηγέτης. Δεν θα άφηνε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία με τη συμπλήρωση 100 χρόνων της δεύτερης 100ετίας από την δημιουργία της τουρκικής δημοκρατίας. Θέλει να οδηγήσει την Τουρκία «Στον αιώνα της Τουρκίας» όπως είπε κι εγώ θα έλεγα «Στον αιώνα του Ερντογάν». Σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβάζει το δικό του πορτραίτο και να κατεβάζει το πορτραίτο του Κεμάλ»!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.