ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οruc Reis: Σήκωσαν ιπτάμενο ραντάρ οι Τούρκοι – Τι ετοιμάζουν κάτω από το Καστελόριζο;

Oruc Reis: Ένα τουρκικό ραντάρ ATR72-600 TMUA με τα χαρακτηριστικά MARTI55 (reg. TCB701?) σηκώθηκε από τους Τούρκους και πέταξε στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis. Το τουρκικό ραντάρ κινήθηκε στον εναέριο χώρο νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου και είναι δεδομένο ότι σκάναρε την περιοχή ενδιαφέροντος των Τούρκων, νότια του Καστελόριζου. Προφανώς και οι...
Οruc Reis: Σήκωσαν ιπτάμενο ραντάρ οι Τούρκοι – Τι ετοιμάζουν κάτω από το Καστελόριζο;

Oruc Reis: Ένα τουρκικό ραντάρ ATR72-600 TMUA με τα χαρακτηριστικά MARTI55 (reg. TCB701?) σηκώθηκε από τους Τούρκους και πέταξε στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis.

Το τουρκικό ραντάρ κινήθηκε στον εναέριο χώρο νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου και είναι δεδομένο ότι σκάναρε την περιοχή ενδιαφέροντος των Τούρκων, νότια του Καστελόριζου.

Προφανώς και οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάποια κίνηση στην περιοχή, μία κίνηση που βρίσκει αντίθετες τις ΗΠΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο να ζητά την Παρασκευή από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει τα πολεμικά πλοία από την περιοχή και να ξεκινήσει τον διάλογο με την Ελλάδα.

Την Παρασκευή, δέκα τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν κατά μήκος του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά, σημειώθηκαν τέσσερις εικονικές αερομαχίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.